Broskvový moučník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva; Krém: šťáva z kompotu, 2 vanilkové pudingy, 4 lž moučkového cukru, 2 tvarohy (jedno jaké), 10 dkg másla; dále 1 broskvový kompot (820 g).

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a poklademe kousky broskví. Pečeme na 180°C asi 20 min.

Krém: Šťávu z kompotu doplníme vodou na obsah 1/2 litru a spolu s vanilkovými pudingy uvaříme v hustý puding. Odstavíme z plotny. Přidáme pokrájené máslo a v horkém pudingu rozmícháme. Pak přidáme cukr a tvaroh a vyšleháme v krém.

Ještě horký krém rozetřeme na vychladlý korpus a posypeme Grankem.