(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Broskvový moučník
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva; Krém: šťáva z kompotu, 2 vanilkové pudingy, 4 lž moučkového cukru, 2 tvarohy (jedno jaké), 10 dkg másla; dále 1 broskvový kompot (820 g).
Postup přípravy
Korpus: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a poklademe kousky broskví. Pečeme na 180°C asi 20 min.
Krém: Šťávu z kompotu doplníme vodou na obsah 1/2 litru a spolu s vanilkovými pudingy uvaříme v hustý puding. Odstavíme z plotny. Přidáme pokrájené máslo a v horkém pudingu rozmícháme. Pak přidáme cukr a tvaroh a vyšleháme v krém.
Ještě horký krém rozetřeme na vychladlý korpus a posypeme Grankem.
Krém: Šťávu z kompotu doplníme vodou na obsah 1/2 litru a spolu s vanilkovými pudingy uvaříme v hustý puding. Odstavíme z plotny. Přidáme pokrájené máslo a v horkém pudingu rozmícháme. Pak přidáme cukr a tvaroh a vyšleháme v krém.
Ještě horký krém rozetřeme na vychladlý korpus a posypeme Grankem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
18. 3. 2018, 15:02
manhartici
(upraveno)
17. 3. 2018, 21:30
Dobrý den, dnes jsem dělala, řezy jsou dobré ideální na léto