Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

BROSKVOVÝ KOLÁČ

0.0
BROSKVOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

2 hrnky pol.mouky, 1 hrnek cukru krupice,1 hrnek studeného mléka, 2 vejce, 0,5 hrnku oleje, 1 van.cukr, 1 prášek do pečiva,.............1 velká konzerva broskví(800 g)2 vanilkové pudinky v prášku, ..............1 kysaná smetana, 130 g cukru krupice(půl hrnku)4 vejce

Postup přípravy

Recept jsem vyzkoušela podle receptíku,které tady kolují emailem. Je osvěžující, hlavně druhý den a vhodný pro ty, kdo nemají rádi přeslazené moučníky.
Postup:
Těsto jsem si udělala svoje hrnkové lité. Vše odměřím na hrnky, smíchám a vliju na vymazaný, vysypaný hluboký plech. Syrové těsto pokladu nakrájenými broskvemi a zaliju připraveným želé. Želé uvařím tak, že sliju šťávu z broskví a doplním ji do 1 litru vodou. Většinu dám do hrnce vařit a ve zbylé trošce šťávy rozmíchám pudinky a naliju do vařící šťávy v hrnci a vařím do zhoustnutí. Prostě jako pudink, s tím rozdílem, že nevařím v mléce ,ale v ředěné šťávě z kompotu.Rozetřu ještě horké na broskve a peču asi 35 minut při 170°C.Potom rozpečený moučník vyndám natřu na něj polevu a zapeču ještě asi 20 minut, než povrch zrůžoví.
Poleva:Ušlehám 4 žloutky s cukrem do pěny, vmíchám kysanku a lehce sníh z bílků.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie