BROSKVOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
osm čerstvých broskví (nebo tři plechovky loupaných konzervovaných broskví)
šálek malin
půl šálku másla nebo margarínu
šálek mouky
jeden a půl šálku cukru
dvě lžíce prášku do pečiva
čtvrt lžíce soli
šálek mléka
lžičku skořice
čtvrt lžičky muškátového oříšku
šlehačku
Postup přípravy
Předehřejte troubu a broskve zatím rozkrájejte na centimetr široké plátky (konzervované nechte předtím okapat od šťávy, kterou si schovejte).
V pánvi nebo mikrovlnce rozehřejte máslo a vlijte do kulaté koláčové formy o průměru dvacet až třicet centimetrů. V malé míse smíchejte mouku, šálek cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidejte mléko a (pokud používáte konzervované broskve) půl šálku šťávy.
Hladkou směs vlijte do dortové formy a navrch vyskládejte skoro všechny maliny.
Pak rozmístěte broskve a koláč pocukrujte a posypejte skořicí a muškátovým oříškem.
Pečte 45 minut (nebo dokud těsto nezezlátne).
Moučník podávejte ozdobený trochou šlehačky a zbylými malinami.
V pánvi nebo mikrovlnce rozehřejte máslo a vlijte do kulaté koláčové formy o průměru dvacet až třicet centimetrů. V malé míse smíchejte mouku, šálek cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidejte mléko a (pokud používáte konzervované broskve) půl šálku šťávy.
Hladkou směs vlijte do dortové formy a navrch vyskládejte skoro všechny maliny.
Pak rozmístěte broskve a koláč pocukrujte a posypejte skořicí a muškátovým oříškem.
Pečte 45 minut (nebo dokud těsto nezezlátne).
Moučník podávejte ozdobený trochou šlehačky a zbylými malinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé