Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Mrkvový koláč

0.0
Mrkvový koláč

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky nastrouhané mrkve, 2 hrnky práškového cukru, 1 hrnek rozmixovaného ananasu se šťávou (použila jsem sterilovanou dýni), 1/2 hrnku sekaných ořechů (nebo mandlí), 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky skořice, 2 lžičky vanilkového cukru, 1/2 lžičky soli POLEVA: 250 neochuceného žervé (dala jsem tvaroh a bílý jogurt), 1/2 hrnku másla, vanilkový cukr dle chuti

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme v míse a pečeme na předem vymazaném a vysypaném plechu 20-30 minut při 190 °C. Po vychladnutí potřeme polevou.


Protože si každý moučník upravuji podle sebe, podělím se s vámi o pár obměn. V těstě jsem část hladké mouky nahradila pšeničnou celozrnnou, cukr jsem použila přírodní hnědý a ještě jsem asi o polovinu ubrala. Po zchladnutí jsem moučník potřela rybízovou marmeládou, na to nanesla polevu a povrch dozdobila meruňkami a posypala strouhanou čokoládou. Právě si "kousek" dávám a je vynikající, jen se rozplývá na jazyku. Opravdu všem doporučuji, budete mile překvapeni, jak chutná!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Gaaby 22. 7. 2008, 11:56
(H) Ten vypadá taky moc dobře!!! |:o) (jidlo) (clamp) (hello)
alfleila 22. 7. 2008, 18:01
@Gaaby A ta chuť..... (L) Jsem si jistá, že by chutnal nejenom Vám, ale i Vašim dvěma holčičkám! (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie