Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Mřížkový koláč

0.0
Mřížkový koláč

Potřebné ingredience

Potřebujeme na středně velký plech:
210g másla, 315g hladké mouky, 2 žloutky, 105g cukru a jahodový džem.

Postup přípravy

To dáme do ledničky na hodinku odpočinout.

Po odpočinutí těsto rozdělíme na dva díly. Z jedné části těsta vyválíme plát cca 0,5cm, který rozprostřeme na plech.

Těsto potřeme silnější vrstvou jahodového džemu. Z druhé části těsta si uděláme válečky silné asi jako tužka. Jeden dlouhý dáme po obvodu celého koláče a z dalších, kratších, děláme mřížky dle libosti.

Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě 40 minut dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jafo 26. 1. 2007, 0:07
Dobrý den Katko, nestačím se divit. Ješte večer kolem půl osmý, kdy jsem koukala na recepty, tak tu žádný recept na mřížkový koláč nebyl! Já jsem ho pekla zrovna včera, tak jsem si plech vyfotila a dnes večer zasedla k počítači, že uložím recept na MMB. Ukládala jsem kolem půl jedenáctý více receptů a teď se nestačím divit, že jsou najednou dva mřížkové koláče hned pod sebou!!! Já opravdu nevěděla, že už je tu jeden mřížkový koláč vložený. Tak se prosím nezlobte, ale byla to opravdu shoda náhod. ;-) Přeci jen je ale každý trošku jiný, tak ať si maminky vyberou, který se jim bude zamlouvat víc. Hezký den, Jana
Lukrato 26. 1. 2007, 7:16
@jafo Ahoj obě "mřížkové" holky, koláče vypadají oba dva senzačně, určitě vyzkouším obě varianty. A pokud byste si i vy chtěly rozšířit svou zásobu koláčů o ještě jeden mřížkový, mám ve svých receptech "Jablkový mřížkový koláč" - ID 8216. Mějte se krásně a pečení ZDAR!!! Lucka.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie