Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Rybízový koláč

0.0
Rybízový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, špetka soli, 80 g cukru moučka, trochu citronové kůry, 150 g Hery, 2 žloutky, 3 lžíce smetany (může být i zakysaná). Piškotové těsto: 3 vejce, 70 g cukru moučka, 70 g hrubé mouky. Dále:drobné ovoce.

Postup přípravy

Recept je z knížky Moučníky. Původně jsem tento koláč dělávala vždy jen jahodový z mražených jahod. Tentokrát jsem ho zkusila s čerstvým rybízem a malinami, prostě co bylo po ruce. Byl dost kyselý, naše děti ho nejedly, návštěvě i mně moc chutnal a manžel z něho byl přímo nadšený. Těším se, že ho příště vyzkouším s borůvkami.

Suroviny na těsto zpracujeme na vále, zabalíme do fólie a necháme v ledničce 2 hodiny odpočinout. Potom je rozválíme, vložíme na vymazaný plech 30 x 40 cm a v troubě zapečeme. (Jde to krásně, žádné boule se nedělají.) Mezi tím si připravíme piškotové těsto. Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny a vmícháme prosátou mouku. Křehký koláč vyndáme z trouby, ihned poklademe ovocem, zalijeme piškotovým těstem a pomaleji dopečeme. Vychladlý koláč ještě pocukrujeme.

Tady je dřívější fotka jahodového koláče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

certovka. 6. 7. 2012, 22:30
Výborný koláček,právě jsem ho dopekla :-p a už se těším,až ho ochutná rodinka. :-$ Dávám do oblíbených a děkuji za inspiraci (L)
spero 7. 7. 2012, 19:43
@certovka. Leni, není zač. Já děkuji za zprávu, potěšila mě. :-) (F) :-) (F) :-)
gonzar 21. 7. 2011, 21:26
Ivuš, to je pěkný zákusek a vypadá to dobře. A jistě s tím dvojím těstem to je výborné. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie