Vanilková zmrzlina

Potřebné ingredience
150g plnotučného mléka, 2 žloutky, 40g světlého třtinového cukru s vanilkou (nebo cukru bez vanilky a vanilkový lusk zvlášť), 75g mascarpone, 150g šlehačky
Postup přípravy
Zahřejeme mléko se smetanou (pokud máme lusk, vyškrábneme semínka a dáme do mléčné směsi i s prázdným luskem a necháme minimálně 20min. louhovat, před přidáním mascarpone znovu zahřejeme) a přimícháme mascarpone. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pomalu přiléváme a zašleháváme teplou mléčnou směs. Vrátíme zpět na plotnu a pomalu zahříváme, za velmi častého míchání. Od bodu varu vaříme asi 10min. a za stálého promíchávání metlou- směs lehce zhoustne. Poté přelijeme do mísy a necháme vychladnout (promícháváme). Studené dáme do mrazáku a další 3 hodiny vždy po hodině prošleháme (buď metlou nebo ponorným mixérem). Poté necháme ztuhnout. Před servírováním je potřeba nechat pár minut povolit.

...

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé