Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 137 návštěvníků)

Nanuky a zmrzliny

0.0
Nanuky a zmrzliny

Potřebné ingredience

Tak jsem si taky pořídila tvořítka na nanuky, našla jsem různě po internetu recepty, snad se nikdo nebude zlobit, když je sem vložím. Léto se blíží, tak třeba se budou hodit.

Postup přípravy

Jahodovo jogurtové nanuky
Suroviny:
bílý jogurt 2,5 dl, cukr 100 g, čerstvé jahody 350 g
Postup:
Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky. Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru do hladka. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout. Druhou polovinu rozmixovaných jahod smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit. Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru. Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout. Před podáváním jogurtovo-jahodových nanuků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.


Tvarohový nanuk Míša"
Ingredience:
1 kysaná smetana 150 g - 190 g,
1 tvaroh - 250 g,
2 vanilkové cukry,
3 PL cukru písek.
Příprava:
Kysanou smetanu v míse rozšleháme s cukrem písek a 2 vanilkovými cukry. Přidáme tvaroh a vše dále řádně prošleháme.
Nalijeme do jakékoliv formy, formiček, přepravky od vajec-musí být řádně umytá a hlavně z umělé hmoty a dáme zmrazit do mrazáku.
Pokud chceme Míšu čokoládového přidáme rozpuštěnou čokoládu nebo kakao.
Po zmrazení podáváme zdobený šlehačkou, karamelem, čokoládovou polevou nebo také jen tak.


Nanuk se smetanou:
200 g sladké smetany s 2 lžícema nugátového krému nebo rozmixovyným ovocem a 1 vejcem. Vše promícháme v Mix fixu, nalijeme do nanuků a dáme zmrznout.


Nanuk ovocný:
Ovocnou šťávu nalít do nádobek a přisladíme. Z 1 litru uděláme tak 14 – 15 ks nanuků


Nanuk Míša:
V šejkru rozmícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem, nalijeme a dáme zmrazit.


Čoko nanuk:
Kysanou krémovitou smetanu zředíme mlékem, přidáme kakao, strouhanou čokošku, oříšky nebo kokos. Přisladíme, promícháme a naplníme nanuky a dáme mrazit.


Coca Cola Nanuk:
Coca colu krátce povařit, přidat cukr a po vychladnutí dáme zmrazit.


Banánový nanuk:
Banán + 1 lžíce cukru moučka a 1 kelímek jogurtu


Tvarohový nanuk:
1 tvaroh, 1 vanilk. cukr, 50 g rozmačkaného ovoce nebo vitacitu a 2 dcl smetany protřepeme v Mix fixu a zmrazíme.


Jahodový nanuk:
1 kysaná smetana, půl deci mléka a 2 lžíce cukru rozmixovat spolu s hrstí jahod v Mix fixu a pak zmrazit v nanukách.


Jahodová zmrzlina
Suroviny:
30 dkg čerstvých jahod,
13 dkg krystalového cukru,
1 lžíce citrónové šťávy,
150 ml smetany,
50 ml mléka
Postup:
Jahody rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Pokud máme výrobník zmrzliny, vše nalijeme do výrobníku a zamrazíme. Můžeme zamrazit i v mrazáku.


Banánová zmrzlina
30 dkg banánů,
šťáva s jednoho citrónu,
11 dkg krystalového cukru,
1/2 lžičky vanilkového cukru,
150 ml smetany,
50 ml mléka
Postup:
Banány rozmixujeme a smícháme s ostatními přísadami. Vše vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrznout.


Jogurtovo – vanilková zmrzlina
Suroviny:
370 ml bílého jogurtu,
170 ml smetany,
10 dkg krystalového cukru,
1 dkg vanilkového cukru
Postup:
Vše smícháme a dáme zmrazit do výrobníku zmrzliny nebo do mrazáku.
Nanuk čokoládový s oříšky
Postup: Kysanou smetanu zředíme mlékem, přidáme kakao nebo nastrouhanou čokoládu. Můžeme přidat i kokos, dle chuti osladíme a promícháme. Dáme do nanukových formiček a zmrazíme.


Nanuk Míša 2
1 vanička tvarohu, 1 šlehačka, vanilkový cukr. Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a podle chuti osladíme van. cukrem. Po vyndání z mrazáku můžeme máčet v rozehřáté čokoládě, která okamžitě tuhne.


Ovocné nanuky
250g ovocného pyré, 100 ml vody, 30g cukru moučka, 2 lžíce citrónové šťávy.
Vodu smíchejte s cukrem moučka a s citrónovou šťávou. Tekutinu přiveďte do varu a vařte asi 5 minut na mírném ohni. Svařený sirup nechte vychladnout a potom ho smíchejte s rozmixovaným ovocem (jahody, maliny, atd.). připravenou ovocnou směs nalijte do formiček na nanuky. Dejte do mrazáku na několik hodin.


Pralinková zmrzlina dle receptu Evy Pilarové
Ingredience:
Nejprve 6 dcl mléka, 2 dcl smetany, 200g jemného krystalového cukru, 6 žloutku, 40g kvalitního kakaového prášku, 50g jemně umletých lískových oříšku
Příprava:
Mléko, smetanu, cukr, kakao, oříšky svaříme na 80°C za stálého míchání. Pak opatrně vmícháme žloutky odstavíme z tepelného zdroje a za stáleho míchání nechame vychladnout. Do vychladlé hmoty vmícháme 15g na hrubo nasekaných opražených lískových oříšku a 15g hrubě nasekaných opražených mandlí a pomalu mrazíme. Před umražením přidáme ještě 3 cl dobrého rumu.


Kávová zmrzlina
1 vejce
125 g krystalového cukru
6 g instantní kávy
2 g kakaa
půl kávové lžičky vanilkového cukru
250 ml mléka
200 ml smetany
POSTUP:
Všechny ingredience mícháme tak dlouho, dokud se káva nerozpustí a pak dáme zamrazit.


Kiwi zmrzlina
Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg kiwi
1 lžička citrónové šťávy
10 dkg vody
12 dkg cukru Kiwi rozmixujeme, všechny suroviny smícháme a dáme zmrazit.


Rumová zmrzlina s rozinkami
100 g rozinek
100 ml rumu
špetka mleté skořice
4 žloutky
150 g moučkového cukru
1 balení vanilínového cukru
6 lžic mléka
500 ml smetany na šlehání
POSTUP:
Rozinky namočíme do rumu, přidáme skořici a necháme je nejlépe přes noc nabobtnat. Žloutky dáme do mísy, kterou ponoříme do vodní lázně. K žloutkům přidáme moučkový cukr, vanilínový cukr a mléko a vše vymícháme pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček do pěny. Jakmile začne hmota houstnout, vyjmeme mísu z vodní lázně a krém šleháme do vychladnutí. Ušleháme šlehačku a společně s rozinkami a rumem ji vmícháme do krému a pak necháme zmrznout.


Citronová zmrzlina
4 žloutky, 120 g práškového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 1 l smetany na šlehání
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme citronovou šťávu přidávanou po kapkách. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehanou smetanu, vlijeme do formy a zmrazíme.


Kokosovy nanuk:
Použité suroviny:
1 bílý jogurt | 1 vanilkový cukr | 1 lžíce moučkový cukr | 2 lžíce kokosová moučka
Vše rozmixujeme, plníme do plastových krabiček (např. od nanuků) a necháme ztuhnout v mrazáku.


Borůvkové nanuky
Na 8 nanuků budete potřebovat 400 ml acidofilního mléka, 4 až 5 lžic medu a 100 g borůvek. Acidofilní mléko rozkvedlejte s medem, přidejte borůvky a ještě jednou promíchejte. Do formiček na nanuky, do plastových kelímků nebo malých misek vlijte připravenou směs, do středu zapíchněte dřívko nebo silnější plastovou slámku) a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku.


Lízátka z pomerančové šťávy
Na 6 kusů potřebujete 600 ml pomerančové šťávy a cukr krystal podle chuti. Šťávu oslaďte cukrem a vlijte do mělké misky. Dejte ji částečně zmrazit a potom ji přelijte do formiček na nanuky nebo do menších plastových kelímků a ještě na dvě hodiny vraťte do mrazáku. Pro lepší chuťový zážitek můžete do šťávy přidat i nadrobno nakrájenou pomerančovou dužninu.


Kakaová zmrzlina
5 dcl mléka, 13 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 1 dkg škrobové moučky, 2 žloutky, 2 dkg kakaa.
Do 3 dcl mléka nasypte cukr a vanilkový cukr a uveďte do varu. Ve zbývajícím mléce rozmíchejte žloutky, kakao a škrobovou moučku. Směs nalijte za stálého míchání do vařícího mléka. Za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Zhoustlý krém nechejte vychladnout a dejte zmrazit do zmrzlinového strojku nebo v misce do mrazničky.


Jahodová zmrzlina 2
Ingredience: 1 Salko, šťáva z 1,5 citronu, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1 ušlehaná šlehačka, 4 kelímky od jogurtu rozmačkaných jahod
Postup přípravy: Salko ušleháme s citronovou šťávou do zhoustnutí. Přidáme rozmačkané nebo rozmixované jahody, jogurt, nakonec ušlehanou šlehačku. Necháme zmrznout. Místo jahod lze použít i meruňky. Množství surovin lze měnit podle vlastní chuti.


Blesková zmrzlina
600 g zmrazeného ovoce dle výběru, 0,1 neslazeného kondenzovaného mléka, cukr moučka nebo med, citronová šťáva

Smetanovo – tvarohové nanuky s ovocem Tupperware
Suroviny: ½ měkkého tvarohu
1 bílý jogurt
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr
cukr dle chuti
ovoce
Příprava:
Tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu a cukr našleháme v Odměrce. Přidáme rozmačkané drobné ovoce (jahody, borůvky, rybíz, maliny). Hmotou plníme formičky na nanuky a dáme zmrazit.
Směs můžeme zjednodušit: stačí smíchat nízkotučný jogurt, jahody nebo jiné ovoce a ochutit cukrem. To celé pak rozmixovat, připravenou směsí naplnit nanukové formy a nechat zamrazit.

Čokoládová zmrzlina
1/3 šálku kakaového prášku, 1 šálek práškového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka, 2 šálky smetany ke šlehání
V kastrolku smícháme kakao, práškový a van. cukr, přidáme kond. mléko a zahříváme za stálého míchání na mírném plameni tak dlouho, až se kakao a cukr rozpustí. Pak vychladíme na pokojovou teplotu, vmícháme ušlehanou smetanu a vložíme do mrazničky. Po několika hodinách promícháme a opět necháme zmrazit. Pak ještě jednou promícháme a zmrazíme.

Malinová zmrzlina
150g krystalového cukru, 2,5dl vody, 2,5dl malinové šťávy, šťáva z 1 citonu
Cukr zalijeme vodou a uvaříme sirup. Do vychladlého přilijeme malinovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme zmrazit v kelímkách nebo formičkách

Borůvková zmzlina
3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 100g borůvek, 1/4 l smetany na šlehání
Žloutky našleháme s van. cukrem do pěny. Borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům. Do této směsy lehce vmícháme pevně ušlehanou smetanu, nalijeme do formiček a dáme ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 12. 6. 2015, 12:37
zrovna mi přišly tvořítka na nanuky,takže moc díky za recepty (F) (Y)
laskonka333 20. 6. 2013, 15:25
(X) (Z) (hello)
cipkacipka 20. 6. 2013, 14:58
nějak se mi nezdá,že u nanuku se smetanou máte vejce a vše se jen smíchá a zamrazí...podle ěch receptů jsou to ty,co máme v kuchařce tupperware a tam žádné vejce není..jinak díky za recepty (Y) (Y)
POMPOSO 27. 5. 2013, 18:10
Díky moc, vyzkoušíme !!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
greenova 13. 6. 2012, 21:02
Míša nanuk je výborný!!!!!! Jen čoko poleva se mi odlupovala, tak to dělám bez ní a je to hrozně dobré (Y) (Y) (Y)
kostal 2. 5. 2011, 11:16
Díky! (L) (L) Něco již vyzkoušeno, něco teprve čeká... (flower)
tawa 26. 7. 2010, 9:16
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Viko 25. 7. 2010, 23:21
(Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (Y)
*poule* 7. 6. 2009, 22:42
(Y) (Y) (Y) Jo jo, tak to je těžce aktuální..... (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) díky... (L)
pipiš 7. 6. 2009, 21:02
Jani děkuji za recepty zase mám další inspiraci jakou zmrzlinu pro ty moje kluky,Monika (X) (hello) (flower)
Sussan28 7. 6. 2009, 9:12
Vypadá to lákavě, když to čtu, asi si taky pořídím tvořítka a něco vyzkouším!! (clamp) (clamp) :-)
Ilonáček 6. 6. 2009, 22:03
super |:o) |:o) |:o)díky za vložení (hello)
micik 6. 6. 2009, 21:38
Jani,taky jsem si pořídila tvořítka,vaše recepty se mi zrovna hodí (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie