(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dírkovaný moučník
Potřebné ingredience
těsto - 1/4 kg polohrubé mouky, 1/4 kg cukru, 1/4 l mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 4 dkg kakaa (já dala granko)
poleva - 10 dkg cukru, 10 dkg másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto smícháme a vlejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme v troubě asi 25 minut (kontrolujeme, aby se nepálilo).
Mezitím si na plotně rozpusíme nad párou přásady na polevu.
Když je buchta upečená, vyndáme ji z trouby, vezmeme špejli a propícháme (hodně). Potom nalejeme na buchtu polevu a řádně ji rozetřeme, aby zatekla do dírek.
Posypeme kokosem a dobrůtka je hotová.
Mezitím si na plotně rozpusíme nad párou přásady na polevu.
Když je buchta upečená, vyndáme ji z trouby, vezmeme špejli a propícháme (hodně). Potom nalejeme na buchtu polevu a řádně ji rozetřeme, aby zatekla do dírek.
Posypeme kokosem a dobrůtka je hotová.
Všechny přísady do těsta smícháme v míse
Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a dáme péct do trouby (pekla jsem asi 25 min na 180 stupňů), ale je potřeba hlídat
Zatím co se buchta peče, na sporáku si rozpustíme v páře přísady na polevu
Upečenou buchtu vyndáme, propácháme hodně špejlí a nalijeme rozpuštěnou polevu na buchtu. Poleva zateče do buchty a ta je pak mňam.
Nakonec posypeme kokosem
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
klient
(upraveno)
8. 3. 2007, 15:31
Tak jsem jí ochutnala a moc mi chutná. Do těsta jsem přidala 2 lžíce oleje (bála jsem se , že bude suchá) a tu polevu jsem udělala s kakaem. Možná , že bez toho kakaa by byla zajímavá, ale už se stalo. Jinak nemá chybu -- rychlé, levné a na odpoledne ke kávě vynikající . Děkuji za recept. Jana