Dírkovaný moučník

Potřebné ingredience
těsto - 1/4 kg polohrubé mouky, 1/4 kg cukru, 1/4 l mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 4 dkg kakaa (já dala granko)
poleva - 10 dkg cukru, 10 dkg másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Mezitím si na plotně rozpusíme nad párou přásady na polevu.
Když je buchta upečená, vyndáme ji z trouby, vezmeme špejli a propícháme (hodně). Potom nalejeme na buchtu polevu a řádně ji rozetřeme, aby zatekla do dírek.
Posypeme kokosem a dobrůtka je hotová.

Všechny přísady do těsta smícháme v míse

Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a dáme péct do trouby (pekla jsem asi 25 min na 180 stupňů), ale je potřeba hlídat

Zatím co se buchta peče, na sporáku si rozpustíme v páře přísady na polevu

Upečenou buchtu vyndáme, propácháme hodně špejlí a nalijeme rozpuštěnou polevu na buchtu. Poleva zateče do buchty a ta je pak mňam.
Nakonec posypeme kokosem
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






