POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.
POSTUP PŘÍPRAVY
Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.
Dobré pochutnání.
Valentýnská srdíčka s tulipány |
Příprava: Z vyváleného tmavého těsta vykrojíme malá srdíčka a odložíme je bokem. Do vykrájených otvorů vložíme předem připravená světlá srdíčka stejné velikosti. |
U světlého těsta postupujeme stejně – do vzniklých výřezů vkládáme zase srdíčka kakaová. |
Větší formičkou vytvoříme dle obrázku srdce větší a vkládáme je na plech s pečícím papírem. |
V předehřáté troubě na 180 st.C pečeme cukroví asi 10-11 minut. |
Hotová upečená srdíčka. |
Srdíčka se skvěle vyjímají s barevnými doplňky. |