DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

Potřebné ingredience
Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.
Postup přípravy
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.
Dobré pochutnání.

Valentýnská srdíčka s tulipány

Příprava: Z vyváleného tmavého těsta vykrojíme malá srdíčka a odložíme je bokem. Do vykrájených otvorů vložíme předem připravená světlá srdíčka stejné velikosti.

U světlého těsta postupujeme stejně – do vzniklých výřezů vkládáme zase srdíčka kakaová.

Větší formičkou vytvoříme dle obrázku srdce větší a vkládáme je na plech s pečícím papírem.

V předehřáté troubě na 180 st.C pečeme cukroví asi 10-11 minut.

Hotová upečená srdíčka.

Srdíčka se skvěle vyjímají s barevnými doplňky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















