RECEPTY

Eva U. (Evula.U) ID 586849
Oblast: ITÁLIE
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 15.7.2016
Naposledy: 16.2.2018 0:07
Aktualizace: 17.12.2016 16:23
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 0
VŠECHNY FOTOGRAFIE 33
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 45
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5 další >>

CUKROVÍ

DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (6) poslední: 16.2.2018, 0:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY s oříšky a kandovaným ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 200 g tmavé hořké čokolády, 170 g kondenzovaného slazeného mléka, 30 g másla, špetka soli, lžíce rumu, lískové oříšky (samostatné, nebo míchané), kandované ovoce, rozinky (nebo jiné sušené ovoce).

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme v nádobě nasekanou čokoládu s máslem, vmícháme sůl a odložíme bokem malinko schládnou.
Hmotu můžeme připravit i se sekanými oříšky. Ještě do vlahé čokoládovo-máslové směsi vmícháme kondenzované mléko a řádně promícháme. Zvolíme jednu z formiček (12x12, 10x20, 15x15 cm) a vyložíme ji průhlednou fólií a vložíme dobře spojenou směs.

Celou plochu trochu přimáčkneme, posypeme kandovaným ovocem i sekanými ořišky a necháme v lednici zatáhnout.
Krájíme vychlazené na kostičky, které lze polít kondenzovaným mlékem, karamelem i tenkými čokoládovými pramínky.
Pokud máme větší formu a hmotu nižší, můžeme formičkami vykrájet různé tvary malých bombonů.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 8.2.2018, 12:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

ITALSKÝ MANDLOVÝ MOUČNÍK s čokoládovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 150 g polohrubé mouky, 200 g mletých mandlí (nebo mandlové moučky), 200 g krystalového cukru, 6 žloutků, 6 bílků, pár kapek mandlové příchuti-tresti (nemusí být), strouhaná citronová kůra z jednoho citronu BIO do žloutkové pěny, malá špetka soli a pár kapek z citronu do sněhu z bílků, čokoládová poleva na polití upečeného moučníku, na ozdobu plátky mandlí (nebo různé vykrajované motivy z potahové hmoty atd).

POSTUP PŘÍPRAVY

Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou do pěny.
Postupně přidáváme mouku s mandlovou moučkou a vymícháváme již ručně.
Nakonec těsto opatrně spojíme s tuhým sněhem a pár kapkami mandlové příchuti.
Do kulaté formy vyložené alobalem nalijeme těsto a pečeme v horké-předehřáté troubě na 160 st. C asi 50 minut.

Prvních 40 minut troubu neotvíráme, aby nám těsto nadlehčené pouze sněhem bez kypřícího prášku nekleslo.
Po čtyřiceti minutách zkouška špejlí a pokud je vršek již upečený, přikryjeme ho na dalších 10 minut pečícím papírem.
Hotový upečený moučník necháme vychladnout ve formě, aby díky horké páře došel uvnitř. Dbáme na to, abychom ho nepřepekli a tím nevysušili. Bylo by to škoda, protože mleté mandle zajistí těstu příjemnou vláčnost a kyprost.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (6) poslední: 5.2.2018, 13:36 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 290 g hladké mouky, 300 g cukru-jemný krystal, 1 sáček kypřícího prášku, špetka soli, 200 ml vlažné vody, 120 ml oleje, 6 bílků a 6 žloutků z větších vajec, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvlášť v misce vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Podle jiné varianty můžeme místo soli šlehat bílky přímo s kypřícím práškem, sníh je pevný, brzy neklesá a moučník pak pěkně naběhne.

V další misce vymícháme /10-15 min./ do pěny žloutky s vanilkovým cukrem, postupně přidáváme vlažnou vodu, olej a citronovou kůru. Žloutkovou pěnu vlijeme do suchých, promísených surovin a dobře spojíme. Postupně přidáváme i sníh. Vložíme do hladké bábovkové formy, která se nevymašťuje a ani nevysypává moukou. Pečeme po dobu 50-60 minut při teplotě 160 st. C.

Poté formu s upečenou bábovkou vytáhneme a hned překlopíme dnem vzhůru buď na nožičky speciální formy (viz obrázková příloha), nebo ji posadíme na skleničky, aby horký vzduch měl možnost unikat. Podložíme talířkem a v uvedené poloze ji necháme vychládnout.

Vyklouzne nadýchaná, jemná a vysoká bábovka, kterou můžeme dozdobit ovocem, naplnit libovolnou náplní, polít čokoládou, karamelem, nebo jen pocukrovat - možností je spousta.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (26) poslední: 29.1.2018, 14:34 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-kokosové kuličky:

Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od stěny. Odstavíme a těstíčko vložíme do misky vymazané máslem, kde je necháme vychladnout.

Do jiné, suché misky vsypeme kokosovou moučku, v které obalujeme vytvořené kuličky (asi 25 g) a hned je vkládáme do papírových košíčků (kuličky můžeme tvarovat namočenými prsty v oleji).

Do hotových kuliček zapíchneme po jednom hřebíčku, který jim dodá příjemnou vůni. Necháme v ledničce vychladit. Před konzumací hřebíček vyjmeme.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 13.12.2017, 0:19 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s vanilkou a skořicí a nakonec vlažné máslo.
Těsto pořádně promícháme a nejméně na 1 hodinu vložíme zakryté do lednice.

Mezi tím vymastíme formičky a jemně vysypeme moukou.Troubu předehřejeme na 180 st. C.
Těsto vychlazené v ledničce zakápneme studeným mlékem, zamícháme, nemělo by být ani řídké, ani moc husté.
Když těsto nabereme na lžíci a převrátíme, mělo by na ní držet. Stejnou lžící plníme formičky asi do dvou třetin.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (12) poslední: 17.12.2017, 14:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

PLNĚNÝ VĚNEC z pizzového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: Libovolné těsto na pizzu, hustá rajčatová šťáva se solí a kapkou olivového oleje, mozzarella, černé vypeckované olivy, oregano, olivový olej na potření těsta, nemletý mák na posypání těsta.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto rozválíme na kulatý plát, po okrajích naplníme, zavineme a pečeme do zlatavé barvy zhruba 20 minut v rozehřáté troubě na 180 st. C. Detailnější popis je u obrázků.

Můžeme použít i těsto na pizzu z mého receptu-viz odkaz:
https://www.mimibazar.cz/recept/161636-586849/vydarena-pizza-s-mozzarellou-a-sardelkami

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (6) poslední: 8.12.2017, 15:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na lilková obalená kolečka vyskládáme plátky šunky, mozzarelly (nebo nakrájenou na kostičky), vložíme plnou malou lžičku gorgonzoly (nebo nivy), posypeme strouhankou, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Servírujeme s čerstvým zeleninovým salátem.
Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 21.8.2017, 7:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a doprostřed vložíme nízký smotek se šunkou.
Dozdobíme sardelkou, olivou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme a pečeme asi 10 minut při teplotě 180 st. C.

Dovětek:
Vytvarované slané pečivo před pečením můžeme dle vlastní fantazie posypat hrubou solí, nebo kmínem, sladkou i pálivou paprikou, strouhaným eidamem, parmezánem, semínky, nasekaným oříšky, pikantní feferonkou…

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (6) poslední: 21.8.2017, 7:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

JEMNÝ JOGURTOVÝ KOLÁČEK s kokosem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 150 g hladké mouky, 100 g kokosové moučky, 90 g kukuřičného škrobu (maizena), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g krystalového cukru, 100 g másla pokojové teploty, 50 g mléka, 125 ml kokosového jogurtu, 3 vejce střední velikosti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:

Měkké máslo dobře spojíme s cukrem a postupně přišleháváme vejce jedno po druhém, nakonec přidáme zbývající předepsané suroviny.

Těsto vlijeme do vymaštěné formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 170 st. C.
Vychlazený moučník jemně pocukrujeme.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 3.5.2017, 16:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook