RECEPTY

Eva U. (Evula.U) ID 586849
Oblast: ITÁLIE
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 15.7.2016
Naposledy: 16.5.2018 10:55
Aktualizace: 17.12.2016 16:23
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 0
VŠECHNY FOTOGRAFIE 33
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 54
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 54 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

JEDNODUCHÉ BROWNIES KOSTKY s ořechy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 g hladké mouky, 180 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 75 g tmavého kakaového prášku, 50 g hrubě nasekaných ořechů, 150 g másla, 2 vychlazená celá vejce, malá špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme máslo, cukr, kakao a sůl. Necháme trochu vychladnout, jedno po druhém přidáme obě vejce a důkladně promícháme. Pak přisypeme mouku, ořechy, dobře s těstem spojíme, vlijeme na formy s pečícím papírem (20x20 cm) a pečeme
ve vyhřáté troubě na 180 st. C asi 20-25 minut.

Propečenost zkoušíme špejlí a upečený moučník necháme vychladnou. Nakonec brownies nakrájíme na kostky.
Konzumujeme s vyšlehanou smetanou, čerstvým ovocem, nebo i s vanilkovou zmrzlinou.

Receptů na brownies existuje mnoho (buď jen s kakaem, nebo s čokoládou), ale tento je jednoduchý a velmi rychlý.
Nakrájený moučník se také může dobře zabalený zamrazit na pozdější dobu.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základní světlé těsto-suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g krystalového cukru, 150 g másla (nebo 120 g oleje), 150 g mléka, 4 celá vejce, 2 KL kypřícího prášku do pečiva. Těsto na kakaové kuličky-suroviny: 300 g základního světlého těsta, 20 g kakaa, 30 g čokoládových bílých peciček (nebo hrubě nastrouhaná bílá čokoláda), 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní: 8-10 malých kulatých formiček na kuličky, které vyložíme alobalem, nebo malý plíšek, pokud nejsou kulaté formičky, chlebíčková forma na upečení celého moučníku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Základní světlé těsto-postup: V jedné misce vyšleháme cukr s vlahým máslem a postupně přidáme vejce, nakonec mléko.
Když je vše dobře spojené, vmícháme pozvolna mouku (pracujeme již jen ručně a krátce), z které odebereme 1 PL.
Kypřící prášek máme zatím stále bokem.

Kakaové kuličky-postup: Do další misky oddělíme 300 g těsta, přidáme do něj kakao spojené s jednou KL kypřícího prášku do pečiva, čokoládové pecičky a dobře smícháme. Kakaovým těstem naplníme kulaté formičky, nebo menší plíšek. Pečeme asi 15-20 minut při teplotě 180 st. C. Propečenost zkoušíme špejlí, pak kuličky z formiček vyjmeme, pokud jsme pekli na plíšku, tak korpus nakrájíme na menší kostky.

Dokončení: Do zbývajícího světlého těsta přidáme 2 KL kypřícího prášku smíchaným s 1 PL mouky a lehce promícháme.
Kakaové kuličky nebo kostečky rozložíme na dno vymazané chlebíčkové formy a naplníme světlým těstem.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.4.2018, 10:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

ŠŤAVNATÝ KOLÁČ S KIWI – rychlý a jednoduchý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladké mouky, 125 g krystalového cukru (kdo má rád moučník sladší, může více přisladit), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 střední vejce, 50 g slunečnicového oleje, 4 ks kiwi (nakrájené na kostky), vanilkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Elektrickou metlou důkladně šleháme vejce s cukrem (zhruba 10 minut) a po proužcích přidáváme olej.
Postupně přimícháme mouku s kypřícím práškem.

Hladké těsto opatrně rozprostřeme do plíšku o velikosti 20x30 cm, který jsme předem vymastili a vysypali strouhaným kokosem.
Horní plochu urovnáme polévkovou lžící, kam pak poklademe kousky kiwi a jemně posypeme vanilkovým cukrem.

Pečeme dozlatova asi 20 minut v rozpálené troubě na 180 st. C. Horký voňavý moučník necháme vychladnout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.4.2018, 1:21 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

240 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího práčku do pečiva, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 140 g tmavé hořké čokolády, 100 g měkkého másla, 2 deci mléka, 2 celá vejce, malá špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Měkké máslo smícháme s krystalovým, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme postupně vejce a mléko, těsto dáme bokem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 st. C a pokračujeme-s moukou a kypřícím práškem spojíme nastrouhanou čokoládu.

Pokud budeme připravovat tmavé muffiny s kakaem, tak odebereme 1 PL mouky a přidáme 1 PL kakaa.

V případě kokosových muffinek přidáme do světlého těsta 2 PL strouhaného kokosu a odebereme 1 PL mouky.

Nyní opatrně promícháme obě směsi a naplníme košíčky, nebo muffinkový plíšek těstem a pečeme asi 20 minut.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (5) poslední: 6.5.2018, 11:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem naplníme zdobící sáček se zubatou špičkou a na plech s papírem vytlačíme zvolené tvary. Pečeme asi 12 minut v rozehřáté troubě na 180 st. C.

Cukroví je po vytažení z trouby měkké, necháme ho vychládnout na plechu a jak se zpevní, přemístíme ho na talíř. Ihned ho můžeme konzumovat - je příjemně křehoučké a velmi chutné, obzvlášť když ho z části namočíme do čokolády. Je vynikající k rannímu čaji i ke kafíčku.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (8) poslední: 24.4.2018, 19:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné droždí se zbytkem vody a vymícháme při nejnižších otáčkách. Pak přilijeme rozpuštěnou sůl, olej a vše řádně vypracujeme.

Až těsto získá na elastičnosti, vložíme ho do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 8 hodin kynout.
Hodinu před pečením rozdělíme těsto na 6 kousků, utvoříme bochánky, zakryjeme znovu vlhkou utěrkou a necháme dokynout.
Pokud nespotřebujeme všechny bochánky těsta, můžeme je zamrazit na pozdější pečení.

Potom z nich rozválíme kulaté pláty o průměru zhruba 20 cm (můžeme dotvarovat na srdíčko) které potřeme rajčatovou šťávou (1 cm okraje necháme volné), posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200-220 st. C asi deset minut.
Po této době rozpečenou pizzu posypeme strouhanou mozzarellou a dopékáme dalších 5 minut.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 21.4.2018, 10:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladké mouky, 1 PL krystalového cukru, 3 vejce (střední velikost), 3 PL čerstvé smetany, 1 malá špetka soli, olej na smažení, vanilkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve větší misce rozšleháme vejce, cukr, smetanu, sůl, po troškách přidáme mouku a vše vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, kde ručně vypracujeme hladké a elastické těsto. Velmi pěkně se s ním pracuje. Zakryjeme ho miskou a 30 minut necháme odpočívat.

Pak těsto rozdělíme na 20 dílků. Jednotlivé kousky těsta rozválíme na tenké kulaté pláty o průměru 18/20 cm, které po obou stranách osmažíme. Vkládáme na ubrousky, necháme odkapat od přebytku oleje a na talíři posypeme vanilkovým cukrem. Ihned konzumujeme.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (27) poslední: 21.4.2018, 11:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hladké mouky, 50g maizeny nebo bramborové moučky, 100 g jemného krystalového cukru (stačí 80 g), 1 sáček vanilkového cukru, 8 g kypřícího prášku do pečiva (víc ne), 125 g jemného sýru ricotta, 50 g vlahého másla, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho citronu.

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu vyšleháme ricottu s cukrem do jemné směsi, dodáme vejce jedno po druhém, pak vlahé máslo a strouhanou citronovou kůru.
Za stálého šlehání přidáme mouku smíchanou s maizenou, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Těsto by mělo být kapku tužší.

Vymastíme silikonové/muffinkové formičky, naplníme je do tří čtvrtin těstem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170-180 st. C po dobu asi dvaceti minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.

Hotové muffinky můžeme nazdobit dle příležitosti a své fantazie (kandovaným ovocem, čerstvým drobným ovocem, pudinkem, šlehačkou, čokoládovou polevou…).

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na dva půlkilové bochníky: 200 g špaldové mouky, 150 g celozrné mouky, 150 g polohrubé-chlebové mouky (já používám americkou mouku s názvem Manitoba), 150 g čerstvého namnoženého kvásku (nebo 25 g droždí), 350 g přírodní minerálky pokojové teploty, 20 g extra olivového oleje (nebo slunečnicový olej), 100 g sekaných vlašských ořechů (nebo různá svoje oblíbená semínka), 5 g soli (i méně).

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny řádně zpracujeme do vláčného těsta, do kterého nakonec vmícháme ořechy.
Těsto několikrát pečlivě přeložíme, zakryjeme utěrkou a v pokojové teplotě bez průvanu necháme kynout 12 hodin.

Pak těsto rozpůlíme, každou polovinu znovu překládáme a vytvarujeme 2 bochníky, které jemně poprášíme moukou, vložíme na plech s pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a znovu necháme kynout, tentokrát 2-3 hodiny.

Oba nakynuté bochníčky trošku potřeme olejem a pečeme na nízkém roštu v rozehřáté troubě při teplotě 180 st. C zhruba 35-45 minut dozlatova. Ke konci pečení kontrolujeme nadzvednutím spodní část chleba, která by měla být na obou stranách rovnoměrně upečená.

Hotové chlebové bochánky je nutné nechat bez naříznutí vychládnout a vydýchat na drátěné podložce.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (6) poslední: 7.3.2018, 17:33 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (6) poslední: 16.2.2018, 0:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 54 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook