RECEPTY

Eva U. (Evula.U) ID 586849
Oblast: ITÁLIE
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 15.7.2016
Naposledy: 16.11.2018 12:24
Aktualizace: 17.12.2016 16:23
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 0
VŠECHNY FOTOGRAFIE 33
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 61
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 61 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky (já použila americkou s názvem Manitoba), 80 g moučkového cukru, 80 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku z prodejny zdravé výživy, 1 celé vejce, špetku strouhané kůry z bio-citronu, trochu mléka na doředění. Ingredience na náplň: 250 g vypeckovaných čerstvých nebo kompotovaných třešní, 2-3 PL višňového džemu, hrst vyloupaných pistácií, hrst hrubě nasekaných mandlí bez slupky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do průhledné fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Poté odřízneme ¼ vychlazeného těsta, odložíme bokem a nachystáme 2 pečící papíry, mezi kterými vyválíme zbývající větší díl těsta. Tento plát vložíme do formy o průměru 24 cm, potřeme džemem a pokryjeme třešněmi s oříšky. Na závěr rozdrobíme na vrchní plochu odložený díl těsta.

Pečeme dorůžova 20-30 minut v předehřáté troubě na 180/190 st C.
Moučník necháme vychladnout a pak ho jemně posypeme vanilkovým cukrem.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a dlouhý váleček o průměru zhruba 1 cm a natočíme na špejli, oba konce předtím vytvarujeme do špičky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem nebo bylinkami a pečeme asi 15-20 minut ve vyhřáté troubě na 180 st. C. Po 15. minutách zkontrolujeme barvu, která by měla být jemně zlatavá.

Pokud se kvůli dětem rozhodneme pro podobu háďátek, které jsou na obrázku, zde je postup:
Jeden konec vyváleného válečku zmáčkneme do špičky (ocásek) a opačný konec vymodelujeme dokulata (hlavička), kam vmáčkneme párátko, aby se vytvořil otvor pro otevřenou pusinku.

Hadíka natočíme na špejli, v hlavičce z kousků černých oliv vytvoříme očka a stejným způsobem spotřebujeme všechno těsto. Pak postupujeme stejně, jak je popsáno v předešlém odstavci. Po upečení vytáhneme z hlaviček párátka a do otvoru (pusinky) vložíme kousek červené feferonky (hadí jazýčky).

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 16.11.2018, 12:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C. Pak dýňové kousky rozmixujeme a necháme vychladnout.

Připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, špetky cukru a lžíce mouky. Do mísy vsypeme předepsané množství mouky, vlijeme kvásek a 350 g odvážené rozmixované dýňové směsi i s tekutinou. Dobře rozmícháme a nakonec přidáme olej a sůl. Těsto propracujeme a pokračujeme na kuchyňské pracovní desce, kam ho vyklopíme. Pokud je řidší, dobře desku pomoučíme
a pokud je těsto hutnější, navlhčíme si ruce. Velmi záleží na kvalitě mouky i na dýni, kolik obsahuje vody. Vypracované těsto vložíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 2-3 hodiny v pokojové teplotě.

Vykynuté těsto znovu vyklopíme na pomoučenou desku a rozválíme obdélník. Levou stranu přehneme v polovině plátu na pravou (jako knihu), okraje mírně stiskneme. Vše opakujeme ještě 2x a pak těsto rozdělíme na 8 kousků, z kterých vytvoříme kuličky a vložíme je na plech s pečícím papírem. Volně je svážeme provázkem dle obrázkové přílohy. Vše přikryjeme utěrkou a necháme kynout další hodinu.

Po uplynutí této doby pečeme 30 minut v rozpálené troubě na 190 st. C. Pět minut před koncem odstraníme z bochánků provázky, zkontrolujeme barvu spodní části a dopečeme dozlatova. Po vytažení z trouby necháme housky vychladnout.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 1.11.2018, 12:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

VIŠŇOVÉ KOLÁČKY se žloutkovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 baliček domácího listového těsta, 1 vejce na potření, višňový džem, vanilkový cukr na posypání. Suroviny na krém: ½ l mléka, 60 g hl. mouky, 2 žloutky, 50 g jemného krystalového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Předem si připravíme žloutkový krém - v části mléka rozšleháme cukr, žloutky a přivedeme do varu.
Za stálého míchání přidáme dobře rozmíchanou mouku ve zbytku mléka a uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout.

Dále rozválíme listové těsto a pokračujeme dle postupu u obrázkové přílohy.
Každý jednotlivý naplněný kousek uložíme na plech s pečícím papírem a okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme asi 20-30 minut při teplotě 180 st. C.

Zlatavě upečené koláčky necháme vychladnout a posypeme vanilkovým cukrem.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (8) poslední: 9.11.2018, 11:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

FOCACCIA-tradiční italský chléb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, ½ kávové lžičky soli, 125 ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 10 g čerstvých kvasnic, 1 PL krystalového cukru, 50 g olivového oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vlažné vodě s mlékem rozmícháme kvasnice, přidáme cukr, olej a polovinu mouky. Nakonec doplníme solí a zbytkem mouky. Vypracujeme těsto, které necháme v pokojové teplotě zakryté kynout 40 minut.

Pak vyválíme asi půlcentimetrový plát, vykrojíme kola o průměru 12 cm a přeneseme je na plech s pečícím papírem.
Znovu necháme kynout po dobu 60 – 90 minut. Na vykynutých plackách můžeme prstem vytlačit důlky, jak je někde zvykem (viz obrázková příloha) a jemně posolíme (lze posypat drceným rozmarýnem).

Při teplotě 180 st. C pečeme dozlatova asi 20/25 min. Po vytažení z trouby ještě horké pečivo potřeme studenou vodou
a necháme vychladnout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 24.9.2018, 11:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.

Vyšleháme vejce s cukrem a máslem, přidáme mléko, nakonec přimícháme mouku s pečícím práškem.
Těsto stejnoměrně vlijeme do máslem vymazané formy (26/28 cm) s vyšším okrajem, vložíme rybíz (1 cm od okraje necháme volné) a zamáčkneme jablkové měsíčky.
Můžeme, ale nemusíme vše posypat třtinovým cukrem nebo drobenkou.

Upečeme v rozehřáté troubě zhruba 50-60 minut při teplotě 180 st. C.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 24.7.2018, 6:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme, na mírném plameni uvaříme a odstavíme. Do vařící směsi vhodíme kousky čokolády a mícháme až do rozpuštění. Zakryjeme kuchyňskou fólií a necháme vychladnout. Tuto přípravu je ideální provést den předem a nechat v ledničce.

Postup práce-korpus:
V misce vyšleháme vejce s cukrem a při stálém míchání přilijeme olej a mléko. Postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Dobře spojené těsto vložíme do kulaté otevírací dortové formy (průměr 24 cm) s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 st. C. Korpus vyjmeme z formy a odstraníme papír. Korpus vrátíme zpět do formy, pokapeme kompotovou šťávou a rozložíme hrušky nakrájené na kostičky.

Dokončení:
Ve studené vodě necháme změknout želatinové plátky a opatrně na mírném ohni s kapkou mléka nebo vody je rozpustíme. Předem připravený a vychlazený pěnový základ vyšleháme, spojíme s pevnou šlehačkou a nakonec rozpuštěnou želatinou. Vše pečlivě prošleháme a vlijeme do formy na korpus s nakrájenými hruškami. Povrch uhladíme a celé vložíme do ledničky alespoň na 6 hodin-nejlépe do dalšího dne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (3) poslední: 23.6.2018, 16:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

JEDNODUCHÉ BROWNIES KOSTKY s ořechy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 g hladké mouky, 180 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 75 g tmavého kakaového prášku, 50 g hrubě nasekaných ořechů, 150 g másla, 2 vychlazená celá vejce, malá špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme máslo, cukr, kakao a sůl. Necháme trochu vychladnout, jedno po druhém přidáme obě vejce a důkladně promícháme. Pak přisypeme mouku, ořechy, dobře s těstem spojíme, vlijeme na formy s pečícím papírem (20x20 cm) a pečeme
ve vyhřáté troubě na 180 st. C asi 20-25 minut.

Propečenost zkoušíme špejlí a upečený moučník necháme vychladnou. Nakonec brownies nakrájíme na kostky.
Konzumujeme s vyšlehanou smetanou, čerstvým ovocem, nebo i s vanilkovou zmrzlinou.

Receptů na brownies existuje mnoho (buď jen s kakaem, nebo s čokoládou), ale tento je jednoduchý a velmi rychlý.
Nakrájený moučník se také může dobře zabalený zamrazit na pozdější dobu.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základní světlé těsto-suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g krystalového cukru, 150 g másla (nebo 120 g oleje), 150 g mléka, 4 celá vejce, 2 KL kypřícího prášku do pečiva. Těsto na kakaové kuličky-suroviny: 300 g základního světlého těsta, 20 g kakaa, 30 g čokoládových bílých peciček (nebo hrubě nastrouhaná bílá čokoláda), 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní: 8-10 malých kulatých formiček na kuličky, které vyložíme alobalem, nebo malý plíšek, pokud nejsou kulaté formičky, chlebíčková forma na upečení celého moučníku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Základní světlé těsto-postup: V jedné misce vyšleháme cukr s vlahým máslem a postupně přidáme vejce, nakonec mléko.
Když je vše dobře spojené, vmícháme pozvolna mouku (pracujeme již jen ručně a krátce), z které odebereme 1 PL.
Kypřící prášek máme zatím stále bokem.

Kakaové kuličky-postup: Do další misky oddělíme 300 g těsta, přidáme do něj kakao spojené s jednou KL kypřícího prášku do pečiva, čokoládové pecičky a dobře smícháme. Kakaovým těstem naplníme kulaté formičky, nebo menší plíšek. Pečeme asi 15-20 minut při teplotě 180 st. C. Propečenost zkoušíme špejlí, pak kuličky z formiček vyjmeme, pokud jsme pekli na plíšku, tak korpus nakrájíme na menší kostky.

Dokončení: Do zbývajícího světlého těsta přidáme 2 KL kypřícího prášku smíchaným s 1 PL mouky a lehce promícháme.
Kakaové kuličky nebo kostečky rozložíme na dno vymazané chlebíčkové formy a naplníme světlým těstem.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.4.2018, 10:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

ŠŤAVNATÝ KOLÁČ S KIWI – rychlý a jednoduchý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladké mouky, 125 g krystalového cukru (kdo má rád moučník sladší, může více přisladit), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 střední vejce, 50 g slunečnicového oleje, 4 ks kiwi (nakrájené na kostky), vanilkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Elektrickou metlou důkladně šleháme vejce s cukrem (zhruba 10 minut) a po proužcích přidáváme olej.
Postupně přimícháme mouku s kypřícím práškem.

Hladké těsto opatrně rozprostřeme do plíšku o velikosti 20x30 cm, který jsme předem vymastili a vysypali strouhaným kokosem.
Horní plochu urovnáme polévkovou lžící, kam pak poklademe kousky kiwi a jemně posypeme vanilkovým cukrem.

Pečeme dozlatova asi 20 minut v rozpálené troubě na 180 st. C. Horký voňavý moučník necháme vychladnout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.4.2018, 1:21 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 61 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt