(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SRNČÍ HŘBET s kakaem
Potřebné ingredience
160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do těsta a lehce promícháme.
Těsto vlijeme do vysypané formy na srnčí hřbet nebo do muffinkových formiček.
Pro dochucení můžeme těsto vyplnit nutelou.
Srnčí hřbet pečeme kolem 25-30 minut při teplotě 180 st. C., muffiny kratší dobu a propečenost vyzkoušíme špejlí. Vychladlý moučník je výborný se šlehačkou nebo ozdobený krémem, popř. politý čokoládovou polevou.
Dobré pochutnání.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do těsta a lehce promícháme.
Těsto vlijeme do vysypané formy na srnčí hřbet nebo do muffinkových formiček.
Pro dochucení můžeme těsto vyplnit nutelou.
Srnčí hřbet pečeme kolem 25-30 minut při teplotě 180 st. C., muffiny kratší dobu a propečenost vyzkoušíme špejlí. Vychladlý moučník je výborný se šlehačkou nebo ozdobený krémem, popř. politý čokoládovou polevou.
Dobré pochutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
25. 4. 2020, 15:21
Nikde nevidím vejce
Evula.U
(upraveno)
25. 4. 2020, 16:09
@hantonie
Petri, tento moucnik je pouze bilkovy