(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

Potřebné ingredience
160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani přítomné žloutky pro případ alergií na ně.
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a v jiné misce smícháme oba cukry, mléko, olej a přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem, kam opatrně přidáváme sníh a lehce promícháme.
Těsto vlijeme do muffinkových košíčků, které můžeme naplnit nutelou a povrch posypat barevnými cukrovými kuličkami.
Pečeme kolem 20-25 minut při teplotě 180 st. C, propečenost vyzkoušíme špejlí.
Vychladlé muffinky můžeme dozdobit krémem, ale jsou také výborné se šlehačkou.
Dobré pochutnání.
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a v jiné misce smícháme oba cukry, mléko, olej a přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem, kam opatrně přidáváme sníh a lehce promícháme.
Těsto vlijeme do muffinkových košíčků, které můžeme naplnit nutelou a povrch posypat barevnými cukrovými kuličkami.
Pečeme kolem 20-25 minut při teplotě 180 st. C, propečenost vyzkoušíme špejlí.
Vychladlé muffinky můžeme dozdobit krémem, ale jsou také výborné se šlehačkou.
Dobré pochutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé