Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem

0.0
MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem

Potřebné ingredience

Ingredince zhruba na 2 plíšky-celkem 40 ks: 250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 150 g másla pokojové teploty, 3 celá vejce střední velikosti, 150 g odkapaného kompotovaného ananasu, 1 kávový šálek ananasové kompotované šťávy.

Postup přípravy

Ruční elektrickou metličkou vyšlehat do pěny měkké máslo s cukrem a pak přimíchávat jedno vajíčko po druhém. Nyní již míchat pomalu, postupně přidávat mouku, vlít ananasovou šťávu a nakonec vhodit drobně nakrájené kostičky ananasu.

Těsto vložíme do cukrářského sáčku a špičkou s větším kulatým otvorem nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary malých kuliček (průměr 3 cm). Odstupy mezi jednotlivými kousky necháme asi 5-6 cm, při pečení se těsto rozteče na placičky.

Péct 15/20 minut při teplotě 180 st. C. Po 15. minutách je třeba sledovat barvu, která ve spodní části a na okrajích by měla být zlatavá. Placičky jsou měkkoučké, voní po másle a výborně chutnají ke kafíčku čerstvě upečené, vlažné i vychládlé. Již necukrujeme. Přeji dobré pochutnání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie