(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
VÁNOČNÍ HVĚZDA s kokosovou náplní
Potřebné ingredience
Základní ingredience: Piškotový korpus ve tvaru hvězdy. Ingredience-náplň: 250 g mascarpone, 50 g jemně strouhaného kokosu, 125 g moučkového cukru s vanilkou, 125 g kokosového jogurtu (může být i neochucený), 10 g želatiny (rozpuštěné ve dvou PL mléka), 250 ml pevně ušlehané smetany, mírně oslazené. Ostatní ingredience: Drobné čerstvé ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, rybíz).
Postup přípravy
Všechny suroviny na náplň spojíme a necháme vychladit v ledničce.
Korpus hvězdy vydlabeme (zbylé kousky odložíme bokem) a kdo chce, může ho pokapat kávou, rumem nebo vaječným koňakem... Otvor vyplníme vychlazeným krémem a povrch uhladíme. Ihned jemně do povrchu náplně vtiskneme drobné ovoce, mezi které nepravidelně rozprostřeme načechrané kousky zbylého-vydlabaného korpusu. Naplněnou a nazdobenou hvězdu necháme v ledničce odležet a pak mírně pocukrujeme. Dobré pochutnání.
Korpus hvězdy vydlabeme (zbylé kousky odložíme bokem) a kdo chce, může ho pokapat kávou, rumem nebo vaječným koňakem... Otvor vyplníme vychlazeným krémem a povrch uhladíme. Ihned jemně do povrchu náplně vtiskneme drobné ovoce, mezi které nepravidelně rozprostřeme načechrané kousky zbylého-vydlabaného korpusu. Naplněnou a nazdobenou hvězdu necháme v ledničce odležet a pak mírně pocukrujeme. Dobré pochutnání.
3 plněné sladké hvězdy připravené pro rodinnou sešlost.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé