DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.

Dobré pochutnání.

Valentýnská srdíčka s tulipány
Příprava: Z vyváleného tmavého těsta vykrojíme malá srdíčka a odložíme je bokem. Do vykrájených otvorů vložíme předem připravená světlá srdíčka stejné velikosti.
U světlého těsta postupujeme stejně – do vzniklých výřezů vkládáme zase srdíčka kakaová.
Větší formičkou vytvoříme dle obrázku srdce větší a vkládáme je na plech s pečícím papírem.
V předehřáté troubě na 180 st.C pečeme cukroví asi 10-11 minut.
Hotová upečená srdíčka.
Srdíčka se skvěle vyjímají s barevnými doplňky.