Gulášová polévka z mletého hovězího masa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg mletého hovězího masa( může být i mix-hovězí-vepřové),2 cibule,sádlo 4 brambory,1 bílá paprika, malý rajčatový protlak,1/2 lžičky kmínu,1 lžíce červené mleté papriky, sůl, pepř ,majoránka , česnek,3 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme červenou papriku, zaprášíme 3 lžíce hladké mouky, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny. Mezitím si ve větším hrnci orestujeme maso na oleji a zalijeme připraveným vývarem z prvního hrnce. Přidáme rajský protlak brambory nakrájené na malé kostičky, bílou papriku pokrájenou na nudličky, prolisovaný česnek a podle potřeby ještě doplníme vodou, vaříme do změknutí brambor, nakonec přidáme majoránku.