POTŘEBNÉ PŘÍSADY
ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)
- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky pokrájet na kolečka
- cibuli pokrájet na tenká kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
Potom připravit dresink: smíchat majolku + zakysanou smetanu + med + česnek se solí.
Do obou půlek bagety rozetřít dresink.
Do jedné půlky bagety navrstvit náplň: maso - cibule - rajčata - parmazán - rukola - ředkvičky.
Bagetu přiklopit druhou půlkou a zabalit do potravinové folie.
Zabalenou bagetu uložit do chladničky, na ní položit nějaké prkénko nebo tácek a zatížit - nechat odležet ideálně do rána (minimálně na 3 hodiny).
Suroviny. |
Nejprve připravit suroviny: z bagety vydlabat vnitřek (bude vypada jako lodička), parmazán nakrájet na tenké plátky, rajčata nakrájet na kolečka, ředkvičky pokrájet na kolečka, cibuli pokrájet na tenká kolečka, česnek prolisovat a utřít se solí. Dále připravit dresink: smíchat majolku + zakysanou smetanu + med + česnek se solí. |
Do obou půlek bagety rozetřít dresink. |
Do jedné půlky bagety navrstvit náplň: maso - cibule - rajčata - parmazán - rukola - ředkvičky. |
Bagetu přiklopit druhou půlkou a zabalit do potravinové folie. |
Zabalenou bagetu uložit do chladničky, na ní položit nějaké prkénko nebo tácek a zatížit - nechat odležet ideálně do rána (minimálně na 3 hodiny). |