Šlehačkové řezy s jahodovou náplní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Náplň: rozmražené mačkané jahody, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, voda. Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, cukr moučka dle chuti. Nahoru: čokoládové zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na papírem vyložený plech 30x40 cm a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlý korpus převrátíme, odstraníme papír a korpus vrátíme na plech spodní stranou nahoru.
Jahody s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Množství vody upravíme podle hustoty náplně. Horkou kaši natřeme na korpus a necháme vychladnout. Ze smetany ušleháme šlehačku. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr prošleháme a ručně vmícháme tuhou šlehačku. Krém natřeme na jahody, zarovnáme a posypeme čokoládovým zdobením. Moučník necháme v ledničce do druhého dne proležet.