Sladké řezy Salko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 200 g Salka, 250 ml 33 % smetany. Dále: švestková povidla, strouhaný kokos.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (12 minut).
Vychladlý korpus obrátíme spodní stranou nahoru, vrátíme na plech, stáhneme papír a tuto stranu korpusu potřeme povidly.
Ze smetany ušleháme šlehačku. Mascarpone vyšleháme se Salkem a na nízkých otáčkách zašleháváme do krému šlehačku. Na povidla natřeme krém a posypeme kokosem.