MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí pizzy. Okraje koleček k sobě navzájem lehce přitiskneme, naplníme hustou rajčatovou šťávou nebo kečupem a na 10 minut dáme zapéct.

Jak okraje začnou zlátnout, plech vytáhneme a jednotlivá kolečka naplníme surovinami, které si zvolíme a máme doma. Já je naplnila kostičkami mozzarelly, nudličkami nakrájené slaniny, předem podušenými hnědými žampiony. Některé otvůrky jsem vyplnila jen sýrem a posypala oreganem. Celé zakápla olivovým olejem a dopékala dalších 7 minut.

Při konzumaci u stolu si pak každý strávník odtrhne jednotlivý dílek pizzy. Dobré pochutnání.

Malinko jiná varianta plnění pizzové mozaiky.
Pizza upečená z jednotlivých naplněných mističek těsta.
Příprava-vykrájená a spojená kolečka můžeme vložit i do pizzové formy.
Příprava-mističky naplníme hustou rajčatovou šťávou nebo kečupem a pak doplníme zvolenými surovinami, které máme doma.
Jednotlivé dílky z upečené pizzy, které se dají velmi dobře oddělovat.