Kuřecí roládky s chřestem na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí plátky (prsní nebo stehenní řízky), mozarella, chřest (zelený nebo bílý), plátky pršuta, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína na podlití, kousek másla (nebo Ghí) na vymazání hrnce, několik lístků bazalky, v případě potřeby něco na zahuštění sosu (jíška, škrob...), trocha třtinového cukru (pokud je hodně kyselé víno)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý.

Maso osolit a opepřit, poklást plátky mozarelly a na to položit chřest.
Vše zavinout do roládky a tu ještě zabalit do plátku pršuta.

Roládky dát do máslem vymazaného hrnce nahoru rozložit několik lístků bazalky a zalít vínem.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa sos podle potřeby zahustit, případně dochutit třtinovým cukrem.

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý. Maso osolit a opepřit, poklást plátky mozarelly a na to položit chřest.
Vše zavinout do roládky a tu ještě zabalit do plátku pršuta.
Roládky dát do máslem vymazaného hrnce nahoru rozložit několik lístků bazalky a zalít vínem.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec). Po vyjmutí masa sos podle potřeby zahustit, případně dochutit třtinovým cukrem.