Kuřecí roládky s chřestem na víně - RECEPT 164621

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

POMALÝ HRNEC

ID 3251 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)


Kuřecí roládky s chřestem na víně


[ recept č. 164621 ze dne  ]

Kuřecí roládky s chřestem na víně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí plátky (prsní nebo stehenní řízky), mozarella, chřest (zelený nebo bílý), plátky pršuta, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína na podlití, kousek másla (nebo Ghí) na vymazání hrnce, několik lístků bazalky, v případě potřeby něco na zahuštění sosu (jíška, škrob...), trocha třtinového cukru (pokud je hodně kyselé víno)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý.

Maso osolit a opepřit, poklást plátky mozarelly a na to položit chřest.
Vše zavinout do roládky a tu ještě zabalit do plátku pršuta.

Roládky dát do máslem vymazaného hrnce nahoru rozložit několik lístků bazalky a zalít vínem.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa sos podle potřeby zahustit, případně dochutit třtinovým cukrem.


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý. Maso osolit a opepřit, poklást plátky mozarelly a na to položit chřest.
Vše zavinout do roládky a tu ještě zabalit do plátku pršuta.
Roládky dát do máslem vymazaného hrnce nahoru rozložit několik lístků bazalky a zalít vínem.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec). Po vyjmutí masa sos podle potřeby zahustit, případně dochutit třtinovým cukrem.


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Kuřecí játra na olivách a víně
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra pokrájená na nudličky (můžeme nechat i celá), opepříme a dusíme. Když jsou téměř hotová, přidáme pokrájené olivy.Víno smícháme se sojovou omáčkou, přidáme solamyl, dolijeme vodou do 250 ml a pomalu přilijeme, necháme přejít varem.Nakonec podle chuti dosolíme…
<< Čokoládový s pralinkami | Kuřecí roládky s chřestem na víně | Plněné kapie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 436791 (5.6.2019, 12:03)
prepáčte, nerozumiem tejto vete: - Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).-, mohli by ste vysvetliť? To sa robí 6 hodín? Čo to je LOW?
ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (6.6.2019, 20:20)
Ano, vaření v pomalém hrnci má svá specifika - když si vygooglíte "vaření v pomalém hrnci", tak se všechno dozvíte.
ODPOVĚDĚT
Katarína V. (jablcko111) ID 436791 (12.6.2019, 10:53)
ďakujem, bez toho hrnca to neodporúčate robiť?
ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (12.6.2019, 21:49)
Ale jistě, všechno se dá udělat i jiným způsobem - v troubě, remosce, papiňáku...
Jen tohle je kategorie Pomalý hrnec, takže je tu postup jen pro pomalý hrnec. Pro jiné vaření to musíte přizpůsobit zvolenému druhu úpravy - rozdíl bude hlavně v délce pečení (dušení), v podlévání (v pomalém hrnci se v podstatě vůbec nepodlévá) a u některých receptů asi i v množství koření nebo bylinek (do pomalého hrnce se dává méně, protože se tam aroma rozvine mnohem víc, než třeba při pečení v troubě).
ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (12.6.2019, 11:57)
Většinu receptů, které tu paní má, jsem vyzkoušela v normálním hrnci. Zrovna těmto roládkám stačilo něco přes půl hodiny v troubě, ze začátku jsem přikryla, dopekla odkryté... akorát se musí maličko podlít a po odkrytí dávám na každou roládu kousek másla a dělala jsem z vykostěných kuřecích stehen, jsou šťavnatá... snad se na mne autorka receptu nebude zlobit (F)
ODPOVĚDĚT
Blanka P. (mimicek) ID 79727 (31.5.2019, 18:40)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt