Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience
* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)
Postup přípravy
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více - cca 20 minut před koncem přidat trochu hrašky na zahušťování rozmíchané ve vodě.
Potom maso vyjmout, přidat trochu smetany a hromadu nastrouhaného křenu, případně dochutit solí, cukrem a citrónovou šťávou.
Špaldové knedlíky.
Oddělit žloutek od bílku a z bílku vyšlehat tuhý sníh.
V misce smíchat žloutek + mléko + mouku + sůl + pokrájený rohlík + petržel.
Opatrně vmíchat sníh z bílků.
Směs přemístit do vymazaných hrnků (k okraji by mělo zbýt trochu místa).
Hrnky vložit do parního hrnce a vařit 35 minut, poté nechat krátce vychladnout a vyklopit.

Koleno lehce osolit a opepřit. Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.

Pomalit 7 hodin na LOW - cca 20 minut před koncem přidat trochu hrašky na zahušťování rozmíchané ve vodě. Potom maso vyjmout, přidat trochu smetany a hromadu nastrouhaného křenu.

Špaldové knedlíky. Oddělit žloutek od bílku a z bílku vyšlehat tuhý sníh. V misce smíchat žloutek + mléko + mouku + sůl + pokrájený rohlík + petržel. Opatrně vmíchat sníh z bílků.

Směs přemístit do vymazaných hrnků (k okraji by mělo zbýt trochu místa). Hrnky vložit do parního hrnce a vařit 35 minut.

Poté nechat krátce vychladnout a vyklopit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu













