Kuře s dýňovým pyré
Potřebné ingredience
kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré
Postup přípravy
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky
Hrnec vymazat máslem a do něj nasypat dýni + brambory + cibuli + česnek.
Všechno promíchat, osolit a opepřit.
Maso okořenit, rozložit na zeleninu, na povrch položit šunku a podít vodou.
Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).
Poté maso vyjmout a odložit do tepla.
Do hrnce přilít smetanu a vše rozmixovat
Suroviny.
Nejprve připravit suroviny: dýni nakrájet na kostky, brambory nakrájet na kostky, cibuli pokrájet nahrubo, česnek pokrájet na plátky, maso okořenit.
Hrnec vymazat máslem a do něj nasypat dýni + brambory + cibuli + česnek. Všechno promíchat, osolit a opepřit. Maso rozložit na zeleninu, na povrch položit šunku a podít vodou.
Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé