Velká snídaňová palačinka z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Fomu vymazat máslem.

V míse prošlehat vejce + mléko + cukr + vanilku..
Potom přidat mouku + skořici + sůl a vyšlehat do hladka.

Těsto nalít do formy a na něj rovnoměrně rozprostřít borůvky.

Péct v remosce asi 20-25 minut (zkoušet párátkem).

Po upečení nechat trochu zchladnout, poprášit moučkovým cukrem (pokapat sirupem) a podávat.

Suroviny.
V míse prošlehat vejce + mléko + cukr + vanilku. Potom přidat mouku + skořici + sůl a vyšlehat do hladka.
Formu vymazat máslem.
Těsto nalít do formy a na něj rovnoměrně rozprostřít borůvky. Péct v remosce asi 20-25 minut (zkoušet párátkem).
Po upečení nechat trochu zchladnout.
Poprášit moučkovým cukrem (pokapat sirupem) a podávat.