Velká snídaňová palačinka z remosky
Potřebné ingredience
80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři
Postup přípravy
Fomu vymazat máslem.
V míse prošlehat vejce + mléko + cukr + vanilku..
Potom přidat mouku + skořici + sůl a vyšlehat do hladka.
Těsto nalít do formy a na něj rovnoměrně rozprostřít borůvky.
Péct v remosce asi 20-25 minut (zkoušet párátkem).
Po upečení nechat trochu zchladnout, poprášit moučkovým cukrem (pokapat sirupem) a podávat.
Suroviny.
V míse prošlehat vejce + mléko + cukr + vanilku. Potom přidat mouku + skořici + sůl a vyšlehat do hladka.
Formu vymazat máslem.
Těsto nalít do formy a na něj rovnoměrně rozprostřít borůvky. Péct v remosce asi 20-25 minut (zkoušet párátkem).
Po upečení nechat trochu zchladnout.
Poprášit moučkovým cukrem (pokapat sirupem) a podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé