Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Ovocný z remosky

0.0
Ovocný z remosky

Potřebné ingredience

200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat povolené máslo + podmáslí + mouky + vanilku, promíchat a vmíchat prášek do pečiva.

Do formy (podle druhu případně vymazané) nalít polovinu těsta a na to rovnoměrně rozprostřít polovinu ovoce.
Nalít zbytek těsta a rozprostřít zbylé ovoce.

Formu vložit do remosky a péct asi 40 minut (zkoušet špejlí, v případě, že povrch začíná hnědnout, překrýt alobalem nebo pečícím papírem).

Po vychladnutí koláč vyjmout z formy a poprášit moučkovým cukrem.

Vejce + cukr vyšlehat do pěny.

Přidat povolené máslo + podmáslí + mouky + vanilku, promíchat a vmíchat prášek do pečiva.

Do formy (podle druhu případně vymazané) nalít polovinu těsta a na to rovnoměrně rozprostřít polovinu ovoce. Nalít zbytek těsta a rozprostřít zbylé ovoce.

Formu vložit do remosky a péct asi 40 minut.

Zkoušet špejlí, v případě, že povrch začíná hnědnout, překrýt alobalem nebo pečícím papírem.

Po vychladnutí koláč vyjmout z formy a poprášit moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Markisa.z 27. 6. 2019, 16:47
Mám dilema, který z receptů vyzkoušet dříve, zda tento či ten třešňový s jogurtem. A to mám frgál s meruňkama v troubě! Hurá, ať žije letní pečení navzdory úmorným teplotám nad 30. |:o)
krišon 24. 6. 2019, 8:31
Vypadá úžasně, budu muset dávku zdvojnásobit. Tuto "roztomilost" by snědl chlap sám, hrozně miluje sladké ...
spero 23. 6. 2019, 21:37
Vypadá moc krásně. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie