Ovocný z remosky
Potřebné ingredience
200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat povolené máslo + podmáslí + mouky + vanilku, promíchat a vmíchat prášek do pečiva.
Do formy (podle druhu případně vymazané) nalít polovinu těsta a na to rovnoměrně rozprostřít polovinu ovoce.
Nalít zbytek těsta a rozprostřít zbylé ovoce.
Formu vložit do remosky a péct asi 40 minut (zkoušet špejlí, v případě, že povrch začíná hnědnout, překrýt alobalem nebo pečícím papírem).
Po vychladnutí koláč vyjmout z formy a poprášit moučkovým cukrem.
Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat povolené máslo + podmáslí + mouky + vanilku, promíchat a vmíchat prášek do pečiva.
Do formy (podle druhu případně vymazané) nalít polovinu těsta a na to rovnoměrně rozprostřít polovinu ovoce. Nalít zbytek těsta a rozprostřít zbylé ovoce.
Formu vložit do remosky a péct asi 40 minut.
Zkoušet špejlí, v případě, že povrch začíná hnědnout, překrýt alobalem nebo pečícím papírem.
Po vychladnutí koláč vyjmout z formy a poprášit moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé