Povidlové buchty z remosky
Potřebné ingredience
* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejdříve zadělat omládek a nechat ho 45 minut kynout.
Poté k omládku přidat ostatní suroviny na těsto a zadělat pružné těsto - nechat vykynout cca 1 hodinu.
V mezičase si připravit náplň - povidla ochutit a podle potřeby naředit nebo zahustit.
Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 kusů (těsto je krásné pružné a nelepí, takže ho není třeba podsypávat).
Každý kousek rozplácnout a doprostřed dát hromádku povidel a každý raneček dobře uzavřít.
Remosku asi do ¾ výšky vymazat rozpuštěným máslem.
Buchty naskládat do remosky spojem dolů, každou buchtu po bocích pořádně promastit máslem, aby se buchty k sobě neslepily.
Remosku přikrýt utěrkou a nechat buchty 20 minut odpočinout.
Potom Remosku přiklopit víkem a péct 35 minut (obvykle po cca 15 minutách přikryji buchty alobalem, aby se vršek nepřipaloval).
Po upečení sejmout víko, přikrýt utěrkou a nechat buchty pomalu vychladnout.
Vychladlé buchty vyklopit a pocukrovat moučkovým cukrem.
Nejdříve zadělat omládek a nechat ho 45 minut kynout.
Poté k omládku přidat ostatní suroviny na těsto a zadělat pružné těsto - nechat vykynout cca 1 hodinu.
V mezičase si připravit náplň - povidla ochutit a podle potřeby naředit nebo zahustit.
Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 kusů (těsto je krásné pružné a nelepí, takže ho není třeba podsypávat). Každý kousek rozplácnout.
Doprostřed každé placky dát hromádku povidel a každý raneček dobře uzavřít.
Remosku asi do ¾ výšky vymazat rozpuštěným máslem. Buchty naskládat do remosky spojem dolů, každou buchtu po bocích pořádně promastit máslem, aby se buchty k sobě neslepily. Remosku přikrýt utěrkou a nechat buchty 20 minut odpočinout.
Potom Remosku přiklopit víkem a péct 35 minut (obvykle po cca 15 minutách přikryji buchty alobalem, aby se vršek nepřipaloval). Po upečení sejmout víko, přikrýt utěrkou a nechat buchty pomalu vychladnout.
Vychladlé buchty vyklopit a pocukrovat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé