Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

MRKVÁČEK

0.0
MRKVÁČEK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MRKVOVÝ KORPUS: vejce, olej, špaldová mouka, strouhaná mrkev, třtinový cukr,trochu vanilkového cukru, prášek do pečiva, mletá skořice, mletý zázvor, špetka muškátového oříšku, mleté vlašské ořechy, sůl, kůra z
1 řádně umytého citronu, 1 rozmačkaný měkký banán.

KRÉM: 250 g mascarpone, 200 g cream cheese, 150 g másla, 150 g smetany 33%, 100 g moučkového třtinového cukru, pár kapek citronového aroma.

ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na dozdobení + cukrářské stříbrné kuličky a kousky rozdrobeného mrkvového
korpusu.
FORMA O PRŮMĚRU: 17 cm, VÝŠKA HOTOVÉHO DORTU: 11 cm,

CELKOVÁ VÁHA DORTU: 2.000 g

Ještě před dokončením

Letecký pohled před dokončením

Dokončený a připravený k mlsání

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 23. 4. 2019, 14:23
mohla by jste přidat recept??? *-) *-)
Arěv52 8. 6. 2019, 11:36
@hantonie Tento recept na MRKVÁČEK je na formu 17 cm. Pekla jsem dva a každý měl výšku 4 cm, takže jsem každý rozkrojila na polovinu, tudíž jsem dostala 4 korpusy. Když použijete větší formu, budou korpusy o něco nižší. Zde jsem použila špaldovou mouku, ale můžete použít klidně i obyčejnou, jakou používáte. Suroviny: 3 vejce, 160 ml slunečnicového oleje, 260 g špaldové celozrnné mouky, 300 g nastrouhané najemno mrkvičky, 200 g třtinového cukru, 10 g vanilkového cukru, 1,5 malé lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 malá lžička mleté skořice, 1 malá lžička mletého zázvoru, 1/4 malé lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 150 g mletých vlašských ořechů, kůra z 1 celého pomeranče (nebo citronu), 1 velká lžíce pomerančové (nebo citronové) šťávy, 1 rozmačkaný zralý banán, 1/4 malé lžičky soli. Hotové těsto jsem rozdělila na polovinu a pekla ve dvou formách 30 minut při 180 stupních, poté jsem teplotu snížila na 170 stupňů a ještě dopékala 15 minut, ale záleží jak komu peče trouba. Je nutné hlídat a zkoušet špejlí. Po upečení nechat alespoň 10 minut ve formě zcela vychladnout a poté zabalit do potravinářské fólie a uložit do chladna. Lépe se potom s korpusy pracuje. Snad jsem alespoň trochu pomohla a přeji, ať se vám práce daří.
krišon 26. 3. 2019, 17:35
Mrkvové zákusky miluju, dortík bude určitě vynikající (clamp)
Arěv52 3. 4. 2019, 13:21
@krišon Dortík byl vynikající, všichni si moc pochutnali a to bylo pro mě tou nejlepší odměnou.
moajli 22. 4. 2019, 18:28
@Arěv52 A jakpak jste jej dělala, když v receptu na korpus není udán ani jeden váhový poměr? ,-)
Arěv52 8. 6. 2019, 11:22
@moajli Na tento mrkvový dort mám svůj osvědčený recept i na tuto velikost formy, která mně vždycky vyhovuje.
bedla7 25. 3. 2019, 13:17
(Y) (Y) (Y) krásný

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie