Vláček
Potřebné ingredience
Korpus ořechový (10 vajec, 300 g mletého cukru, šťáva z 1/2 citronu, 150 g polohrubé mouky, 200 g mletých ořechů), krém světlý (3 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 120 g krystalu, 250-300 g másla), salkový marcipán (1 salko, 400 g sušeného mléka, mandlové aroma, lžíce medu - nemusí být, vlažná voda podle potřeby), zlaté oplatky, marmeláda, rum, gelové barvy Wilton.
Postup přípravy
Krém: vejce šleháme s cukrem nad párou do husté pěny 15-20 minut. Vyšleháme máslo, do kterého postupně zašleháváme zchládlou pěnu.
Mašinka - zlaté oplatky slepené marmeládou, potřené krémem a potažené salkovou hmotou.
První vagonek (Barborka 2 roky). Základ - zlaté oplatky potřené krémem a potažené salkovou hmotou, náklad kameny ze salkové hmoty.
Druhý vagonek (Jirka 35). Oplatek potažený salkovou hmotou, náklad - dřevo.
... a celý vláček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé