Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Povidlový koláč z remosky

0.0
Povidlový koláč z remosky

Potřebné ingredience

*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání

Postup přípravy

Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660


Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Ze všech surovin na těsto vypracovat hladké pružné těsto a nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Připravit náplň: tvaroh + cukr + vanilka + žloutek (+ rum) - vymíchat hladký krém.
Připravit drobenku: máslo + mouka + cukr - promačkávat, až se vytvoří drobky.

Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na dvě poloviny - jednu polovinu trochu větší.
Větší polovinu rozválet a rozprostřít přes dno formy tak, aby okraj byl trochu zvýšený.

Na těsto rovnoměrně nanést tvarohovou náplň.
Vyválet druhou polovinu těsta, nanést na tvaroh a okraje spojit.
Těsto po celé ploše propíchat vidličkou.

Povrch bohatě potřít povidly a posypat drobenkou a mandlovými plátky.

Péct v remosce cca 40 minut.

Připravit náplň: tvaroh + cukr + vanilka + žloutek (+ rum) - vymíchat hladký krém.

Připravit drobenku: máslo + mouka + cukr - promačkávat, až se vytvoří drobky.

Ze všech surovin na těsto vypracovat hladké pružné těsto a nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na dvě poloviny - jednu polovinu trochu větší.

Větší polovinu rozválet a rozprostřít přes dno formy tak, aby okraj byl trochu zvýšený. Na těsto rovnoměrně nanést tvarohovou náplň. Vyválet druhou polovinu těsta, nanést na tvaroh a okraje spojit. Těsto po celé ploše propíchat vidličkou.

Povrch bohatě potřít povidly a posypat drobenkou a mandlovými plátky.

Péct v remosce cca 40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie