Rychlý ovocný koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g mléka, 15 g cukru, 10 g čerstvého droždí, 100 g pšeničné hladké mouky, 30 g špaldové mouky, ½ (tedy 18-20 g ) vanilkového pudinku, 55 g oleje, 1 žloutek, špetička soli; *DROBENKA: 20 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; * NÁPLŇ: libovolné ovoce - jahody, švestky, borůvky, meruňky ...; * NA POTŘENÍ OKRAJŮ: před pečením - rozšlehané vejce, po pečení - máslo + vanilkový cukr + rum
Postup přípravy
Jen jsem upravila množství, aby to tak akorát vyšlo do velké remosky (Grand, průměr mísy 29 cm), a přidala trochu špaldy.
Začít těstem - mléko + cukr + droždí rozmíchat ve skleničce a nechat vzejít.
Připravit drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru.
Větší druhy ovoce pokrájet na plátky.
Ke kvásku přidat mouku + pudink + olej + žloutek + sůl, zpracovat hladké těsto a nechat chvíli odpočinout.
Do máslem vymazané remosky vytvarovat koláč (na okrajích nechat trošku vyšší těsto) a okraje potřít rozšlehaným vejcem.
Na těsto rozložit ovoce (okraje nechat volné) a posypat drobenkou.
Je-li dost času, je dobré nechat koláč cca 10 minut nakynout, ale není to nutné.
Péct v remosce 25-30 minut.
Rozpustit kousek másla, přidat do něj trochu vanilkového cukru a rumu a touto směsí ještě horký koláč po okrajích potřít.
Začít těstem - mléko + cukr + droždí rozmíchat ve skleničce a nechat vzejít.
Připravit drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru. Větší druhy ovoce pokrájet na plátky.
Ke kvásku přidat mouku + pudink + olej + žloutek + sůl, zpracovat hladké těsto a nechat chvíli odpočinout.
Do máslem vymazané remosky vytvarovat koláč (na okrajích nechat trošku vyšší těsto) a okraje potřít rozšlehaným vejcem.
Na těsto rozložit ovoce (okraje nechat volné) a posypat drobenkou. Je-li dost času, je dobré nechat koláč cca 10 minut nakynout, ale není to nutné..
Péct v remosce 25-30 minut. Rozpustit kousek másla, přidat do něj trochu vanilkového cukru a rumu a touto směsí ještě horký koláč po okrajích potřít.
Jahody.
Borůvky.
Jablka + skořice + vlašáky.
Višně.
Meruňky + mascarpone.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé