Vdolky pečené v troubě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 25 g droždí, 1 vejce, 200 ml mléka, 7 lžic oleje, kousek másla na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silný plát a vykrojíme vdolky. S těstem se dobře pracuje, není třeba podsypávat. Vdolky dáme na vymazaný plech 20-30 min. nakynout a pak 6 min. na 200°C zapečeme. Po těchto 6-ti minutách plech vyndáme z trouby, vdolky obrátíme, pomašlujeme máslem a dopečeme přibližně dalších 6 min. Vdolky sundáme z plechu, opět obrátíme a opět potřeme máslem. Po zchladnutí pomažeme povidly a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Z jedné dávky jsou dva plechy vdolků.
Vdolky jsou výborné, jemné.

Přeji dobrou chuť.

Na plechu, ještě necháme 20-30 min. nakynout.
Po 6-ti minutách pečení vyndáme z trouby, vdolky obrátíme, pomašlujeme máslem a dopečeme cca dalších 6 minut.
Dopečené vdolky vyndáme z trouby, sundáme z plechu a opět potřeme máslem.