(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Vdolky pečené v troubě

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 25 g droždí, 1 vejce, 200 ml mléka, 7 lžic oleje, kousek másla na potření
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silný plát a vykrojíme vdolky. S těstem se dobře pracuje, není třeba podsypávat. Vdolky dáme na vymazaný plech 20-30 min. nakynout a pak 6 min. na 200°C zapečeme. Po těchto 6-ti minutách plech vyndáme z trouby, vdolky obrátíme, pomašlujeme máslem a dopečeme přibližně dalších 6 min. Vdolky sundáme z plechu, opět obrátíme a opět potřeme máslem. Po zchladnutí pomažeme povidly a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
Z jedné dávky jsou dva plechy vdolků.
Vdolky jsou výborné, jemné.
Přeji dobrou chuť.
Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silný plát a vykrojíme vdolky. S těstem se dobře pracuje, není třeba podsypávat. Vdolky dáme na vymazaný plech 20-30 min. nakynout a pak 6 min. na 200°C zapečeme. Po těchto 6-ti minutách plech vyndáme z trouby, vdolky obrátíme, pomašlujeme máslem a dopečeme přibližně dalších 6 min. Vdolky sundáme z plechu, opět obrátíme a opět potřeme máslem. Po zchladnutí pomažeme povidly a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
Z jedné dávky jsou dva plechy vdolků.
Vdolky jsou výborné, jemné.
Přeji dobrou chuť.

Na plechu, ještě necháme 20-30 min. nakynout.

Po 6-ti minutách pečení vyndáme z trouby, vdolky obrátíme, pomašlujeme máslem a dopečeme cca dalších 6 minut.

Dopečené vdolky vyndáme z trouby, sundáme z plechu a opět potřeme máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mimicek
(upraveno)
11. 5. 2020, 17:02



nahlásit