Karbanátky se zelím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití

POSTUP PŘÍPRAVY

Inspirace ze stránek Prostřeno.


Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.

K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře promíchat.

Z hmoty vytvarovat karbanátky - je to akorát tak na 6 kousků (na fotce jsou karbanátky z dvojnásobného množství surovin do dvou hrnců).
Každý karbanátek lehce obalit ve strouhance.

Karbanátky naskládat do máslem vymazaného hrnce, podlít vodou.

Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).

Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo. K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem. Dobře promíchat. Z hmoty vytvarovat karbanátky - je to akorát tak na 6 kousků (na fotce jsou karbanátky z dvojnásobného množství surovin do dvou hrnců). Každý karbanátek lehce obalit ve strouhance.
Karbanátky naskládat do máslem vymazaného hrnce, podlít vodou. Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).