Rychlozelňáky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hladká mouka, kysané nebo sterilované zelí, vejce, kmín, sůl, olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Poměry tohodle jídla neuvádím, protože dělám od oka - tak jako bramborákové těsto. Zelí i se šťávou vyklopím do misky, přidám cca 2-3 vejce na 0,5l láhev zelí, zahustím hladkou moukou na požadovanou konzistenci. V případě hustého těsta lze rozředit mlékem. Kdo chce, může přidat i nadrobno nakrájenou uzeninu, ale i bez ní jsou skvělé. Osolím a na rozpálené pánvi dělám placičky, které sypu kmínem. Může být i mletý, ale ten celý nevadí, zkřehne...
Tenhle recept dělala kdysi v tv Naďa Konvalinková a od té doby ho dělám hrozně často - je cítit celá kuchyň, ale ta dobrota.. a dají se jíst i studené...