Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Rychlozelňáky

0.0
Rychlozelňáky

Potřebné ingredience

hladká mouka, kysané nebo sterilované zelí, vejce, kmín, sůl, olej na smažení

Postup přípravy

Poměry tohodle jídla neuvádím, protože dělám od oka - tak jako bramborákové těsto. Zelí i se šťávou vyklopím do misky, přidám cca 2-3 vejce na 0,5l láhev zelí, zahustím hladkou moukou na požadovanou konzistenci. V případě hustého těsta lze rozředit mlékem. Kdo chce, může přidat i nadrobno nakrájenou uzeninu, ale i bez ní jsou skvělé. Osolím a na rozpálené pánvi dělám placičky, které sypu kmínem. Může být i mletý, ale ten celý nevadí, zkřehne...
Tenhle recept dělala kdysi v tv Naďa Konvalinková a od té doby ho dělám hrozně často - je cítit celá kuchyň, ale ta dobrota.. a dají se jíst i studené...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dvoranda 3. 4. 2007, 20:58
Tak jsem je dnes udělala na oběd, jsou vynikající. Kdysi dávno jsem byla se sestrou v Praze a tam v jednou stánku prodávali různá staročeská jídla. byla jsem přímo nadšená ze zelnˇáků, co jsem si tam koupila, ale zaboha mi nikdo neřekl, jak se dělají.Až jsem je našla tady! Děkuji, jsou opravdu moc mnˇam (PL)
Michasa 31. 3. 2007, 13:41
Dneska jsme je měli na oběd a jsou opravdu výborné, řekla bych až nakažlivé, na večeri budou taky (Y)
petrat 2. 4. 2007, 13:47
@Michasa jak píšu níž - návyková :-) jsem ráda, že chutnalo.. :-$
Janci 12. 1. 2007, 10:08
Je to opravdu dobré, recept mně příjemně překvapil, všem nám moooc chutnalo. (Y) (Y) (Y) Udělala jsem je s uzeninou, příště zkusím bez...
petrat 9. 1. 2007, 13:05
Milu, je.. návyková :-)
milu 9. 1. 2007, 13:04
Petro děkuji za recept. ;-)Dělala je moje babička a já na ně úplně zapoměla. Dneska budou k večeři a bez masa. (*)Je to fakt dobrota (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie