Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Rýžový nákyp

0.0
Rýžový nákyp

Potřebné ingredience

rýže - používám bílou ne parbolied. Kompot meruněk a švestek. Máslo, 4 vajíčka vanilk. cukr.

Postup přípravy

Asi půlku pytlíku rýže dám vařit do osolené vody, kterou dám v poměru 1:1 s mlékem mírně osolím a vařím až je měkká! Pozor rádo se připaluje! Většinou ji neslévám, ale nechávám ještě takovou hodně "mokrou". Uvařenou rýži dám do mísy. 4 vajíčka si rozdělím na bílky a žloutky, do žloutků dám 1 vanilkový cukr a kůru z citronu, můžete máčknout i trošku šťávy z citronu. Pořádně umíchám. Z bílků ušlehám sníh. správně by se mělo počkat, až je rýže chladná nebo aspoň není horká. Většinou spěchám, takže nečekám. Oboje přidám do rýže a opatrně kvůli bílkům zamíchám. Pekáč vymažu máslem. Dám polovinu rýže pak dám ovoce. My máme rádi meruňky a švestky, ale je možno i jiné ovoce. Dám druhou polovinu rýže a peču!
Je možné ten sníh dát až nahoru na rýžový nákyp a udělat si jakoby vrstvičku ze sněhu, ale moje děti to rády nemají. Tak ho dávám přímo do rýže.
Když je pečeno dávám na talíř s cukrem a troškou rozpuštěného másla!

do vařené rýže dám žloutky s vanilkovým cukrem a citronem...

a našlehaný sníh z bílků

pekáč vymažu tak, že vezmu kostku másla a pomydlím pekáč... :-)))

dám polovinu rýže...

pak ovoce...

a druhou půlku.. a peču na 180 stupňů.. cca půl hodiny až tři čtvrtě... to poznáte... nahoře zezlátne.. a pokud jste dávali dost mokrou rýži.. nebude se už lepit.. a nebude v ní voda..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

daha 7. 5. 2010, 15:22
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) určitě vyzkouším, vypadá to dobře (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie