Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Bryndzové halušky

0.0
Bryndzové halušky

Potřebné ingredience

pro 2 osoby: 2 středně velké-malé brambory, 1 vejce, hladká mouka, sůl, bryndza - 125g, mléko

Postup přípravy

Jako první dáme vařit veliký hrnec vody, když dáme méně vody do velikého hrnce, budeme si moci ve finále opřít haluškový cedník o hrnec a nebudeme ho muset držet v ruce. Dáme vařit. Mezitím nakrájíme špíček a můžeme ho dát rovnou proškvařit až bude krásný na pohled :-) do mísy na struhadle nastrouháme brambory, přidáme mouku, vejce a sůl, vše zamícháme a vymícháme těsto, pokud bude tuhé, přidáme vodu, pokud tekuté, pak mouku. Když se začne vařit voda, přes haluškový cedník těsto protřeme do hrnce s vodou. Vaříme tak dlouho, než všechny halušky vyplavou na povrch. Těsně před koncem varu odebereme z hrnce trochu vařené vody od halušek (když nám ta nějaká vleze nic se neděje). Halušky zcedíme do mísy, přidáme bryndzu a promícháme, pro lepší rozpuštění bryndzy. Hodně lidí si stěžuje, že se jim bryndza lepí na patro a nechutná jim, to, je to z jednoho důvodu a to proto, že je bryndza špatně rozpuštěná. Takže zalijeme trochou vody z hrnce odebranou a ještě podlijeme mlékem. Mícháme mícháme až z toho bude fakticky kajda, příléváme vodu i mléko dokud se nám bude chtít :-) My děláme konzistenci halušek s bryndzou tak jako je na fotkách, můžete je mít tekutější nebo tužší, ale je to zase o kvalitě bryndzy a o tom jak je rádi jíte :-) pak nezbývá než nandat papání na talíře, na vrch polít škvarečkama, podáváme s mlékem :-) Postup je na fotkách :-) Dobrou chuť :-) Pro Nymburčany nebo pražany mohu dodat zamraženou bryndzu dováženou ze Slovenska :-)

dlouho jsem se na recepty nedívala a neviděla jsem komentáře, tedy:
bryndza je slaná :-)
halušky by se neměly rozvařit, pokud je těsto v tom "pravém" stadiu tuhosti, tedy, ani kapat, ani trhat, jakmile všechny halušky plavou, ven s nimi :-ú

Nakrájíme špíček na kostičky, které pak v kastrůlku vyškvaříme :-)

vyškvaříme do mňamkova :-)

Pravá slovenská bryndza

nechám rozmrazit a je jako nová :-)

na jemném struhadle rozetřeme - nastoruháme brambory na kaši

přidáme mouku, vejce a sůl

promícháme v těsto, které by se nemělo trhat ani kapat

přes haluškový cedník protřeme do hrnce s vařící se osolenou vodou

kapy kap :-D

až budou všechny plavat, jsou hotové :-)

před koncem varu odebereme trochu vody z hrnce

halušky scedíme do mísy a přidáme bryndzu

mícháme a proléváme mlékem a vodou z hrnce odebranou až do této tekuté podoby :-)

a pak servírujeme - tato porce je se škvarečkama s omastkem :-) MOJE :-D

a pak servírujeme - tato porce je se škvarečkama bez omastku :-) MANŽELOVO :-D přeji dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenula105 27. 3. 2009, 7:37
To vyzera skvele. MNAMKY-MNAM (clamp) (clamp) (clamp)
Ajda1 2. 12. 2008, 10:33
Paní Evo, zkoušela jsem halušky, byly moooc dobrý, jen se mně trošku rozvařily. Poradíte mně, čím by to mohlo být? Děkuji
ppavli 26. 10. 2008, 14:45
Díky za radu, udělali jsme si je podle Vás a byly mňam mňam (pl) (child8)
Waleri 11. 9. 2007, 13:46
No vypadá to skutečně báječně, ještě jsem halušky nikdy nejedla, zajímalo by mě jakou chuť má bryndza?Díky
backa 11. 9. 2007, 10:02
halušky milujuuuuuu :-P :-P :-P :-P (Y) (Y) (Y) dnes je vařím už se nemůžu dočkat

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie