Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mistrovská bábovička :-) ECHT ČOKO

Mistrovská bábovička :-) ECHT ČOKO

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, prášek do pečiva, čokoládu (od Velikonoc, od Vánoc, nepotřebnou, jakoukoliv), polevu, příp. zdobení, citronovou kůru, kakao na vaření

Postup přípravy

Já už vše dělám podle oka, takže nějaké půlky hrnků jdou mimo mě :-) vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko, vyšleháme těsto, já osobně strouhám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborový koláč - rychlý a jednoduchý :-)

Rebarborový koláč - rychlý a jednoduchý :-)

Potřebné ingredience

těsto 1,25 hrnku hladké mouky, 3/4 cukru moučka, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 2 - 3 žloutky, 8 lžic rozpuštěného másla drobenka 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 hrnek polohrubé nebo hrubé mouky, 7-8 lžic rozpuštěného másla dále rebarboru, tuk na vymazání plechu, mouku na vysypání plechu

Postup přípravy

oloupeme a opláchneme rebarboru, nakrájíme na malé kousky (já jí prosypala cukrem a nechala odstát, nebude tak kyselá), žloutky a cukr utřeme do pěny (mě to nešlo, byly spíš…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filety  zapečené s nivou

Rybí filety zapečené s nivou

Potřebné ingredience

rybí filety - nejlépe filety mořské tresky
niva
olej nebo Rama coulinese
hladká mouka
koření na ryby
brambory

Postup přípravy

Rybí filety necháme rozmrazit a pak je vložíme do utěrky (ne papírové), aby vysála z ryb zbytečnou vodu. Poté je na okořeníme. Z jedné strany je položíme do mouky a tou pouze…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí steak zapečený s hermelínem po domácku

Kuřecí steak zapečený s hermelínem po domácku

Potřebné ingredience

kuřecí řízky dle počtu osob
hermelín
olej
koření
sůl
kostka kuřecího bujonu
rýže

Postup přípravy

Uvaříme rýži dle návodu na krabici :-) Kouřecí maso, nejlépe stehenní řízky, jsou šťavnatější, můžeme vyklepat, ale lépe, když nevyklepeme, jen trochu propícháme vidličkou,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Potřebné ingredience

pro 2 osoby: 2 středně velké-malé brambory, 1 vejce, hladká mouka, sůl, bryndza - 125g, mléko

Postup přípravy

Jako první dáme vařit veliký hrnec vody, když dáme méně vody do velikého hrnce, budeme si moci ve finále opřít haluškový cedník o hrnec a nebudeme ho muset držet v ruce. Dáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Šunkové rolky

Šunkové rolky

Potřebné ingredience

pro 5 osob
10 plátků velké šunky (např. Premium)
2 vejce
10-15 dkg strouhaného sýra
sůl
česnek dle chuti 3-10 stroužků
brambory na bramborovou kaši

Postup přípravy

V misce si smícháme prolisovaný česnek se strouhaným sýrem, zalijeme vejci a mícháme až se nám všechno spojí do kašičky a trošku osolíme. Do každého plátku šunky dáme na jeden…

Zobrazit více...

Kategorie