(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Rebarborový koláč - rychlý a jednoduchý :-)

Potřebné ingredience
těsto 1,25 hrnku hladké mouky, 3/4 cukru moučka, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 2 - 3 žloutky, 8 lžic rozpuštěného másla drobenka 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 hrnek polohrubé nebo hrubé mouky, 7-8 lžic rozpuštěného másla dále rebarboru, tuk na vymazání plechu, mouku na vysypání plechu
Postup přípravy
oloupeme a opláchneme rebarboru, nakrájíme na malé kousky (já jí prosypala cukrem a nechala odstát, nebude tak kyselá), žloutky a cukr utřeme do pěny (mě to nešlo, byly spíš hrudky, ale dalším postupem se to spravilo), zalijeme mírně ohřátým mlékem a rozpuštěným máslem, vše sešleháme, pak přidáme hladkou mouku spojenou s práškem do pečiva. Vytřeme a vysypeme plech, nalijeme těsto, posypeme rebarborou a nakonec drobenkou. Tu uděláme tak, že rozpuštěné máslo (já použila Ramu) smícháme s cukrem a moukou a posypeme na koláč.
Pečeme při 150°C 30 minut.
Chlapi co tu mám mi opakovali, že to jíst nebudou, že rebarboru nejedí, je kyselá a blabla, tak jsem dala péct ještě bábovku. No než jsem se dostala k vyfocení koláče, už dva řádky snědli. Je to fakt mňamka, i pro mlsná jazyčiska :-) Nefotila jsme postup, protože jsem to dělala prvně a nevěděla jsem jak to dopadne, ale MŇAMKA BAŠTA :-)
Pečeme při 150°C 30 minut.
Chlapi co tu mám mi opakovali, že to jíst nebudou, že rebarboru nejedí, je kyselá a blabla, tak jsem dala péct ještě bábovku. No než jsem se dostala k vyfocení koláče, už dva řádky snědli. Je to fakt mňamka, i pro mlsná jazyčiska :-) Nefotila jsme postup, protože jsem to dělala prvně a nevěděla jsem jak to dopadne, ale MŇAMKA BAŠTA :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

giginka
(upraveno)
2. 6. 2010, 13:50
Vynikající
moc děkuji za recept








nahlásit

hebes
(upraveno)
22. 5. 2010, 19:42
Včera jsem jej pekla
......bleskové, jednoduché a moc dobré
....kdo chce obyčejný, bleskový koláč, tak tento fakt nemá chybu
Děkuji






nahlásit

Pohodářka
(upraveno)
31. 5. 2010, 18:00
@hebes
já už ho mám na stole během 14 dnů po druhé, proložené samozřejmě i mistrovskou bábovkou, kterou vložím také, ale takový koláč s rebarbovou jsem naposledy jedla jako malá u babičky
doporučuji


nahlásit