Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Rebarborový koláč - rychlý a jednoduchý :-)

0.0
Rebarborový koláč - rychlý a jednoduchý :-)

Potřebné ingredience

těsto 1,25 hrnku hladké mouky, 3/4 cukru moučka, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 2 - 3 žloutky, 8 lžic rozpuštěného másla drobenka 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 hrnek polohrubé nebo hrubé mouky, 7-8 lžic rozpuštěného másla dále rebarboru, tuk na vymazání plechu, mouku na vysypání plechu

Postup přípravy

oloupeme a opláchneme rebarboru, nakrájíme na malé kousky (já jí prosypala cukrem a nechala odstát, nebude tak kyselá), žloutky a cukr utřeme do pěny (mě to nešlo, byly spíš hrudky, ale dalším postupem se to spravilo), zalijeme mírně ohřátým mlékem a rozpuštěným máslem, vše sešleháme, pak přidáme hladkou mouku spojenou s práškem do pečiva. Vytřeme a vysypeme plech, nalijeme těsto, posypeme rebarborou a nakonec drobenkou. Tu uděláme tak, že rozpuštěné máslo (já použila Ramu) smícháme s cukrem a moukou a posypeme na koláč.

Pečeme při 150°C 30 minut.

Chlapi co tu mám mi opakovali, že to jíst nebudou, že rebarboru nejedí, je kyselá a blabla, tak jsem dala péct ještě bábovku. No než jsem se dostala k vyfocení koláče, už dva řádky snědli. Je to fakt mňamka, i pro mlsná jazyčiska :-) Nefotila jsme postup, protože jsem to dělala prvně a nevěděla jsem jak to dopadne, ale MŇAMKA BAŠTA :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

giginka 2. 6. 2010, 13:50
Vynikající (Y) (Y) (Y) (Y)moc děkuji za recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hebes 22. 5. 2010, 19:42
Včera jsem jej pekla (Y)......bleskové, jednoduché a moc dobré |:o)....kdo chce obyčejný, bleskový koláč, tak tento fakt nemá chybu (Y) (Y) (Y) Děkuji (L)
Pohodářka 31. 5. 2010, 18:00
@hebes já už ho mám na stole během 14 dnů po druhé, proložené samozřejmě i mistrovskou bábovkou, kterou vložím také, ale takový koláč s rebarbovou jsem naposledy jedla jako malá u babičky :-) doporučuji :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie