(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Rebarborový koláč
Potřebné ingredience
KORPUS: 250 g hl. mouky, 125 g másla, 50 g jemného krup. cukru, 1 žloutek, 2-3 lžíce mléka, špetka soli ********** NÁPLŇ:100 g cukru, 3 vejce + 1 bílek, 100 ml ricotty (mascarpone), 150 ml kysané smetany, 1 lžíce čerstvého str. zázvoru (nebo 1 lžička sušeného), špetka soli ********** 400 g rebarbory
Postup přípravy
Z ingrediencí na korpus zpracujeme těsto, dáme na 30 min. do lednice. Poté vyválíme a přeneseme do kulaté koláčové formy. Předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C dorůžova.
Mezitím v míse šleháme cukr s vejci a bílkem do pěny, přidáme ricottu a kysanou smetanu a ochutí zázvorem a špetkou soli.
Náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe na kousky nakrájenou očištěnou syrovou rebarborou. Pečeme při pozvolna při 130 °C asi 45 min. Posledních 5 min. zvýšíme teplotu na 190 °C, aby povrch pěkně zezlátl.
Dobrou chuť!!!
Mezitím v míse šleháme cukr s vejci a bílkem do pěny, přidáme ricottu a kysanou smetanu a ochutí zázvorem a špetkou soli.
Náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe na kousky nakrájenou očištěnou syrovou rebarborou. Pečeme při pozvolna při 130 °C asi 45 min. Posledních 5 min. zvýšíme teplotu na 190 °C, aby povrch pěkně zezlátl.
Dobrou chuť!!!
Koláč před pečením....
Koláč po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzka H.
(upraveno)
11. 6. 2014, 21:07
Už se peče, ale těsto se mi strašně trhalo.. nakonec jsem to do formy namačkala rukama, tak snad to nebude katastrofa... Nevíte proč to tak bylo? Dala jsem vše přesně podle receptu..
handule74
(upraveno)
17. 5. 2009, 21:36
Milá Ivo, TO JE BOMBA!! Koláč jsem dnska podle Vašeho receptu pekla a je výborný a ještě ke všemu velmi jednoduchý!! .Díky za prima recept, Hanka.
alfleila
(upraveno)
18. 5. 2009, 21:16
@handule74
Hani, jsem moc ráda, že měl koláč úspěch. Takovéto komentáře vždy potěší!! Hezký večer!
manhartici
(upraveno)
17. 5. 2009, 15:06
TEN MILUJU...
alfleila
(upraveno)
17. 5. 2009, 15:33
@manhartici