(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Lehký rebarborový koláč

Potřebné ingredience
Na těsto: 250 g Hery, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250 g hl. mouky 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, 5 lžic mléka. Oloupaná a nakrájená rebarbora. Sníh: bílky + 150 g moučkového cukru
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme a těsto opatrně rozválíme. Těsto se hodně lepí, a tak jsem ho rozválela jen trochu a poté opatrně přendala na plech, který jsem si vyložila pečícím papírem a prsty roztahovala po celém plechu. Doporučuji ruce "máčet" v hladké mouce, aby se těsto tolik nelepilo. Pak posypeme rebarborou a dáme péct na 180°C na 20 minut. Mezitím si ušleháme bílky s cukrem do tuha, já použila 3 bílky. Po 20 minutách pečení přidáme sníh a pečeme na 200 °C ještě 7 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jituleJ
(upraveno)
31. 5. 2014, 20:41
Jani já rebarboru vždycky spařím vařící vodou ,aby nebyla tak kyselá a posypu skořicovým cukrem. jinak to je supr moučník .Jako obměna je dobré do sněhu přidat červený rybíz.Ale to se musí placka nechat chvilku za péct a pak dát sníh a dodělat

nahlásit

Pusinecka1
(upraveno)
2. 6. 2014, 8:16
@jituleJ
Jíťo, děkuji za tip s rybízem, určitě vyzkouším

nahlásit