Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 4 vepřové kotlety, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 větší rajčata nakrájená na kolečka, 4 plátky tvrdého sýra (gouda, eidam, apod.), sůl a pepř

Postup přípravy

Olej rozpálíme v pánvi. Přidáme kousek másla a pak na tuku postupně a z obou stran prudce opečeme všechny kotlety. Maso se zatáhne. Kotlety přendáme na prkénko, poté osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovičky, sůl, 4-6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře

Postup přípravy

Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně osolíme. Každou stranu potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s mrkví a brokolicí

Vepřové maso s mrkví a brokolicí

Potřebné ingredience

3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Potřebné ingredience

50 g jáhel 3 lžíce olivového oleje 300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice) 2 stroužky česneku 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého kmínu 1/2 lžičky sladké papriky 1 kostka zeleninového bujonu

Postup přípravy

Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat na cedníku. V hlubším hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Potřebné ingredience

1 brokolice, 20 dkg šunky (cikánské pečeně, apod.), 15 dkg tvrdého strouhaného sýra (já používám eidam, goudu), 1 šlehačka, trochu másla na vymazání zapékací mísy, sůl

Postup přípravy

Nejprve si nakrájím brokolici na růžičky a dám na chvíli prohřát na pařák, aby brokolice změkla. Mezitím si máslem vymažu zapékací mísu. Poté do ní vložím brokolici a osolím.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Potřebné ingredience

25 dkg cukru krupice 12 dkg másla (HERA) 20 dkg pol. mouky 8 dkg mletých ořechů 3 vejce 1/2 lžíce citr. šťávy 2 lžíce rumu (není nutné) 1/2 hrnku mléka 1 kypřící prášek

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Potom v míse utřeme cukr se žloutky a máslem. Postupně pak přidáme ostatní ingredience. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nalijeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehký rebarborový koláč

Lehký rebarborový koláč

Potřebné ingredience

Na těsto: 250 g Hery, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250 g hl. mouky 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, 5 lžic mléka. Oloupaná a nakrájená rebarbora. Sníh: bílky + 150 g moučkového cukru

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a těsto opatrně rozválíme. Těsto se hodně lepí, a tak jsem ho rozválela jen trochu a poté opatrně přendala na plech, který jsem si vyložila pečícím…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rizoto z hlívy ústřičné

Rizoto z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

200 g hlívy ústřičné, 1 svazek jarní cibulky, sušená rajčata (asi 5 ks), cibule, oliv. olej (sádlo), sůl, tvrdý sýr (nemusí být), rýže nebo kuskus

Postup přípravy

Na oliv. oleji (sádle) zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme a chvilku podusíme. Pak podlijeme trochou vody a přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájená…

Zobrazit více...

Kategorie