Zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Potřebné ingredience
50 g jáhel 3 lžíce olivového oleje 300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice) 2 stroužky česneku 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého kmínu 1/2 lžičky sladké papriky 1 kostka zeleninového bujonu
Postup přípravy
Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat na cedníku. V hlubším hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky a chvíli opékáme. Poté k zelenině přidáme jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékáme. Zalijeme jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidáme bujon a vaříme zhruba 15 minut nebo tak, aby jáhly změkly.
Když máme polévku uvařenou, odebereme jí zhruba čtvrtinu a rozmixujeme ponorným mixérem. Poté vrátíme zpět do polévky. Dochutíme dle potřeby - já přidávám sůl a maggi.
Když máme polévku uvařenou, odebereme jí zhruba čtvrtinu a rozmixujeme ponorným mixérem. Poté vrátíme zpět do polévky. Dochutíme dle potřeby - já přidávám sůl a maggi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
11. 2. 2017, 12:07
Moc dobrá,děkuji za receptík.....





nahlásit
laskonka333
(upraveno)
25. 2. 2015, 9:39






nahlásit