(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Rybí filety zapečené s nivou
Potřebné ingredience
rybí filety - nejlépe filety mořské tresky
niva
olej nebo Rama coulinese
hladká mouka
koření na ryby
brambory
Postup přípravy
Rybí filety necháme rozmrazit a pak je vložíme do utěrky (ne papírové), aby vysála z ryb zbytečnou vodu. Poté je na okořeníme. Z jedné strany je položíme do mouky a tou pouze pomoučenou stranou osmahneme na pánvi do zlatova. Poté vykládáme do pekáčku na trochu ramy nebo oleje tou nepečenou stranou dolů a pečenou stranou nahoru, dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180-200 stupňů, asi na 15 minutek. Po 15ti minutách vyjmeme a pokládáme nivou, poté ještě na 180 stupních zapékáme cca 5-10 minut, dle toho jak ltusté jsou plátky nivy, lze o rozdrobit, tím se čas snižuje. Až bude Niva na rybě rozpečená, vyndáme a hned podáváme s brambory. POZOR! Rybu nesolit, Niva sama o sobě je dosti slaná. Přeji dobrou chuť, čas přípravy je cca 35-40 minut.
z ryb utěrkou vysajeme přebytečnou vodu
pomoučíme jen z jedné strany
smažíme jen pomoučenou stranou a to krátce, jen do zlatova
do pekáčku vykládáme ryby osmaženou stranou nahoru
nakrájíme si Nivu
po cca 15 minutách vyjmeme pekáček a na ryby pokládáme Nivu
po dalších 5i -10 minutách zapékání vypadá pekáček takto
k rybičce jsou nejvhodnější brambory nebo bramborová kaše, přeji dobrou chuť :-) taťkova porce :-)
moje porce mňamky mňam :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marz
(upraveno)
29. 6. 2012, 21:43
vypadá to super
fojaa
(upraveno)
17. 6. 2012, 23:26
moc dobré budu určo opakovat
vevercak78
(upraveno)
25. 1. 2010, 13:31
Michaela.Z
(upraveno)
5. 9. 2007, 19:51
hned o víkendu vyzkouším - bude to taková malá past na taťku on ryby nerad, bude mít překvápko