(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Střapaté halušky

Potřebné ingredience
4 brambory,asi 2 hrnky mouky hl.,1 vejce,2 lžíce strouhanky,trošku soli.Pěkně prorostlou anglickou,čím víc tím líp,hodně cibule
Postup přípravy
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle,umícháme s moukou vejcem,strouhankou,solí.Jestli se vám zdá těsto řidké,přidejte mouku.Lžičkou pak házím malé knedlíčky do osolené vařící vody.Přes haluškové sítko jdou blbě,kvuli bramboru.Pomáhám si dvěma lžičkama.Na kostičky anglickou,nebo i jiná uzenina dle vašeho gusta,nakrájenou cibulku řádně opečeme.Vše promícháme dohromady v míse.To je mňamka.

Část ingrediencí

Nákrájíme

Z těsta tvoříme nočky a šupem do vody.

Orestujem.

Ty dvě věci k sobě.

Doré chutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
21. 12. 2012, 21:53




nahlásit

Hyzule
(upraveno)
19. 3. 2011, 10:17
hmmm tak to je pokoukáníčko.Dnes je budeme mít k obědu
je to šílená dobrota za pár kaček





nahlásit

nula
(upraveno)
21. 11. 2008, 15:19



nahlásit

Lenyela
(upraveno)
21. 11. 2008, 16:50
@nula
Jo jen si dejte.U nás byly včera.
.A pak
.



nahlásit

nula
(upraveno)
21. 11. 2008, 19:09
@Lenyela
pěkně sem se našťouchla




nahlásit

MonikaM
(upraveno)
13. 10. 2008, 10:57
Mňam, mňam, díky za receptík. Jako malí jsme to měli moc rádi, ale na recept si už mamka moc nevzpoměla - dělala to z hlavy




nahlásit

Lenyela
(upraveno)
16. 10. 2008, 6:31
@MonikaM
Většinou všechno dělám z hlavy
Moniko,když tak vzpomínáte,nevzpomenete si s mamčou na fazolovou polévku se švestkami?Jako malá si to pamatuji,ale nevím jak na to.
Ale bylo to výborné.




nahlásit

dolik76
(upraveno)
22. 9. 2008, 15:47
Taky děláme,ve velkém a super taky s míchynými vajíčky a k tomu salátek



nahlásit

Lenyela
(upraveno)
22. 9. 2008, 18:53
@dolik76
Jo to jo,to taky můžem.

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
22. 9. 2008, 15:31
Paní Lenčo také dělávám ale ze sáčku.Díky za recept zkusím domácí podle vás
Vypadají dost jedle




nahlásit

Lenyela
(upraveno)
22. 9. 2008, 18:55
@Hyzule
Marcelko,tak je dělávala mamina.
A ze sáčku děláváme taky.


nahlásit

lumka
(upraveno)
21. 9. 2008, 10:51
taky dělám a ještě do toho zamíchám klobásku a kysané zelí,pak to nemá chybu,obr.mňamka



nahlásit

Lenyela
(upraveno)
21. 9. 2008, 11:45
@lumka
No,u nás ééé zelí,to raději ta brynza.A nebo zelí hlávkové.
No jdu na nákup,tak ji přiberu.A je zase po dietě.
Dá se to obměňovat s čímkoliv.



nahlásit

gabrielin
(upraveno)
22. 9. 2008, 15:49
@Lenyela
Tak tak, zelí má být hlávkové. Češi si to udělali po svém a kysané je pohodlnější, ale má být dušené hlávkové. A s tou brynzou-ani praví slováci ji moc nemusí, když už ji dělají tak 1:0,5 v poměru s máslem, toho másla je víc než té brynzy, opravdu šetřit, není moc dobrá. Naopak si výborně pochutnáte, pokud je uděláte s se slaným sýrem, balkán, nebo tak a s křupavou slaninkou. Teda aspoň to tak dělávala moje babička a mamka pocházející z východního Slovenska.
nahlásit

Lenyela
(upraveno)
22. 9. 2008, 18:57
@gabrielin
Jo dík,taky vyzkouším.

nahlásit